80 de romani blocati in strainatate dupa ce au cumparat vacante de la Omnia Turism vor fi adusi in tara

Cei 80 de turisti romani blocati in strainatate, in urma problemelor aparute la agentia Omnia Turism, vor fi adusi in tara, iar ministrul Turismului le recomanda celor care au cumparat pachete prin aceasta agentie sa nu mai plece in acele calatorii, a anuntat marti un comunicat al Ministerului Turismului preluat de Agerpres.
“Intr-o prima actiune, ministrul Turismului, Mircea Dobre, a reusit sa gaseasca unele solutii, impreuna cu reprezentantii ANAT, MAI si MAE, pentru aducerea in tara a unui grup de 80 de romani care au achizitionat pachete turistice de la aceasta agentiei (Omnia, n.r). De asemenea, Mircea Dobre i-a sfatuit pe toti cei care au pachete cumparate prin Omnia Turism sa nu mai plece in acele calatorii, deoarece conturile agentiei au fost blocate de banci, fapt pentru care nu pot fi efectuate plati”, arata sursa citata.
Potrivit comunicatului, ministrul Turismului a discutat si cu reprezentantii institutiilor bancare si a reusit identificarea unor solutii legale pentru achitarea unei parti din costurile necesare aducerii in tara a celor 80 de turisti romani, care au ramas blocati in strainatate.
“In acest moment s-a calculat o pierdere totala de 7,4 milioane de euro, bani incasati deja de agentia Omnia Turism din vanzarea unui numar de 8.300 de pachete vandute pentru anul 2018, in valoare totala de circa 11,4 milioane de euro”, precizeaza sursa citata
Pe de alta parte, reprezentantii Ministerului Turismului precizeaza ca au inceput un control la aceasta agentie la data de 6 septembrie 2017, iar proprietarul agentiei a fost invitat, la data de 8 septembrie, sa se prezinte personal la Ministerul Turismului, cu o serie de documente. Nu s-a prezentat nimeni din partea agentiei Omnia Turism, drept pentru care un alt control s-a efectuat la sediul agentiei, la data de 5 octombrie, cand s-a aplicat si o sanctiune de 2.000 de lei. Proprietarului companiei i s-a lansat o noua invitatie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *