“Europa sta pe o bomba cu ceas”

Directorul Organizatiei Mondiale a Muncii considera ca liderii politici nu fac destul pentru a rezolva aceasta problema complexa, informeaza Mediafax care citeaza postul american?CNBC.
“Daca nu ii aduci pe acesti tineri in campul muncii ai de-a face cu o bomba cu ceas din punct de vedere demografic. Somajul in randul tinerilor este dublu sau triplu fata de nivelurile normale si trebuie sa gasim rapid locuri de munca, din foarte multe motive”, a declarat Guy Ryder.
El a adaugat ca spera ca problema somajului sa nu fie eclipsata la summit-ul G20 de dezbaterile privind situatia din Siria, care vor domina agenda reuniunii din acest an a liderilor celor mai mari economii ale lumii.
“Trebuie sa stam cu ochii pe problema locurilor de munca. Trebiue sa avem in vedere ca liderii prezenti aici reprezinta tari cu un total de 93 de milioane de someri, cifra care creste in pofida opiniei ca iesim din criza”, a continuat Ryder.
Somajul din Europa s-a mentinut in iulie la nivelul record de 12,1%, iar in tari precum Grecia si Spania cifra depaseste 26%. Somajul in randul tinerilor se apropie de 25% la nivelul UE si trece de 50% in statele afectate de criza din sudul zonei euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *