“In UE exista 2 milioane de locuri de munca vacante. Migratia romanilor aduce bunastare”

“Migratia fortei de munca si dreptul de a lucra in alt stat membru este un drept, nu este o favoare facuta Romaniei, Bulgariei sau oricarui alt stat membru. E un drept prevazut de Tratat (…) Sa nu mai alimentam scuze ca romanii se duc sa munceasca in Italia, Spania, Marea Britanie. In UE exista, in momentul de fata, din datele pe care mi le-au dat colegii de la Comisie circa 2 milioane de locuri de munca vacante care justifica inclusiv migratia, pentru ca de-asta avem piata comuna si o libera circulatie, pentru ca forta de munca sa poata sa circule si sa se adapteze la nevoile locale”, a precizat comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, la dezbaterea “Cum facem din integrarea europeana un succes”, organizata de reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti si Societatea Academica Romana (SAR).
Oficialul de la Bruxelles a reamintit, in acest context, ca ultimul sondaj arata ca 56% dintre europeni considera ca libera circulatie reprezinta cea mai mare realizare a UE.
“Forta de munca straina intr-un stat membru creeaza bunastare, nu afecteaza bunastarea autohtonilor”, a mai spus Ciolos, subliniind ca din studiile CE reiese …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *