“Taxa pe lacomie” produce primele efecte. Anuntul facut de Digi

OUG 114/2018 prevede dreptul pentru Autoritatea Nationala de Administrare si Reglementare in Comunicatii din Romania (ANCOM) de a percepe un tarif marit de monitorizare in procent de 3% din veniturile operatorilor de comunicatii electronice.
Prelungirea duratei de exploatare a licentelor existente de comunicatii mobile va fi conditionata de plata unei taxe de 4% aplicata la cifra de afaceri generata din activitatea de telefonie mobila in anul anterior celui in care se acorda extinderea inmultit cu numarul de ani pentru care se prelungeste durata de exploatare a licentei.
Acordarea de licente viitoare va fi conditionata de plata unui procent de 2% sau de 4% din cifra de afaceri generata din activitatea de telefonie mobila in anul anterior celui in care se acorda licenta inmultit cu numarul de ani aferenti perioadei de valabilitate a licentei nou-acordate.?
De asemenea, amenzile aplicabile ca urmare a unor incalcari in legatura cu sectorul de comunicatii electronice au fost crescute semnificativ. In plus, OUG 114/2018 a crescut la 2% procentul de contributie aplicat titularilor de licente emise de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) pentru operarea de activitati in domeniul energiei electrice, termice sau a gazelor naturale din Romania, contributia aplicandu-se la cifra de afaceri realizata din activitatile aferente licentei respective acordate de ANRE.
Citeste mai multe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *