A fost arestat ministrul rus al Economiei. El este acuzat ca a luat doua milioane de dolari mita intr-o afacere petroliera

Ministrul rus al economiei, Alexei Uliukaev, a fost arestat sub acuzatia de a fi primit peste doua milioane de dolari mita, a anuntat marti Comitetul de Investigatii de la Moscova. “Uliukaev a fost arestat azi-noapte, imediat dupa un interogatoriu”, a informat Comitetul, citat de?TASS.
Potrivit anchetatorilor, ministrul ar fi primit mita pentru o evaluare “pozitiva” care a permis companiei?petroliere?cu capital majoritar de stat Rosneft sa achizitioneze cu aproximativ cinci miliarde de dolari, in octombrie, 50% din actiunile Bashneft din Republica Baskiria, parte a Federatiei Ruse, a precizat purtatorul de cuvant al Comitetului de Investigatii, Svetlana Petrenko pentru agentia TASS.
Ea a mai declarat ca ministrul arestat a negat acuzatiile.
O sursa din politie a declarat pentru agentia Ria Novosti ca arestarea a fost posibila in cadrul unei “operatiuni sub acoperire”, desfasurate dupa ce anchetatorii au obtinut “dovezi solide, ascultand conversatiile oficialului si pe cele ale asociatilor sai”, scrie Le Monde.
Alexei Uliukaev, care detine portofoliul economiei inca din 2013, risca sa primeasca intre 8 si 15 ani de inchisoare daca va fi gasit vinovat.
Directorul adjunct al Bancii Centrale a Rusiei, Serghei Chvetsov, s-a declarat total uimit de aceasta arestare, afirmand ca “ministrul economiei era ultima persoana care ar fi putut fi banuita de asa ceva”. El sustine ca deocamdata nimic nu este clar “iar ce scrie in presa pare absurd”.
Un purtator de cuvant al companiei Rosneft a declarat agentiei TASS ca grupul nu comenteaza actiunile Comitetului pentru Investigatii. El a subliniat, insa, ca achizitia actiunilor s-a derulat “in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *