A fost gasit cadavrul celui de-al doilea sud-coreean executat de talibani

Politia afgana a descoperit in zorii zilei de marti cadavrul unui al doilea ostatic ucis de talibani, informeaza AP, consultata de Rompres.

“Corpul neinsufletit a fost descoperit in satul Arizo Kalley, in apropiere de orasul Ghazni”, a declarat un inalt oficial din regiune, Abdul Rahim Deciwal.

Talibanii au sustinut luni ca l-au executat prin impuscare pe unul dintre cei 22 de ostatici sud-coreeni – identificat ulterior de catre autoritati in persoana lui Shim Sung-min, in varsta de 29 de ani – dupa expirarea ultimatumului dat autoritatilor afgane, a anuntat purtatorul de cuvant al talibanilor, Yussuf Ahmadi, citat de agentiile de presa.

Acelasi purtator de cuvant a afirmat ca talibanii vor ucide mai multi ostatici daca autoritatile de la Kabul ignora cererea lor de eliberarea a detinutilor talibani, fara a mentiona insa vreun termen.

Talibanii dadusera termen limita guvernului afgan pana luni pentru a accepta cererea privind un schimb de detinuti. Acesta este al doilea ostatic sud-coreean ucis de talibani, dupa un pastor de 42 de ani executat miercurea trecuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *