A inceput BAC-ul. Candidatii sustin marti prima proba

Candidatii la examenul de bacalaureat vor sustine marti, prima proba, cea de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. Aceasta proba se?va desfasura pana pe 12 iunie, conform Agerpres.
Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna pentru elevii minoritatilor nationale se va sustine intre 11 si 13 iunie.
Urmatoarea proba, evaluarea competentelor digitale, va fi sustinuta intre 16 si 20 iunie, iar cea a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, intre 23 si 27 iunie.
Prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, va fi sustinuta pe 30 iunie. Ea va fi urmata pe 1 iulie de cea la limba si literatura materna, de proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, apoi de proba la alegere a profilului si specializarii – pe 4 iulie.
Afisarea rezultatelor se va face in data de 7 iulie, pana la ora 12,00, iar contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi, intre orele 12,00 si 16,00.
Rezolvarea contestatiilor se va face in perioada 8 – 10 iulie, iar rezultatele finale vor si afisate pe 11 iulie.
Inscrierea candidatilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va face in perioada 14 – 18 iulie, evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana se va face in zilele de 18 si 19 august, in timp ce evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna pentru elevii minoritatilor nationale va fi sustinuta pe 18 si 19 august.
Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala se va sustine in zilele 19 si 20 august, iar cea a competentelor digitale – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *