A murit fondatorul formatiei rock ACDC

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Malcolm Young, chitarist si cofondator al formatiei AC/DC, a murit sambata la varsta de 64 de ani, potrivit unul anunt publicat pe pagina de Facebook a trupei.?
Mesajul publicat sambata arata: „Astazi, cu mare durere, AC/DC anunta moartea lui Malcolm Young. Impreuna cu Angus, Malcolm a fondat si creat AC/DC. Cu enorma dedicatie si angajament, el a fost forta motoare a trupei. Ca vizionar, chitarist si compozitor, el a fost un perfectionist si un om unic. Si-a urmat mereu convingerile si facut si spus exact ce a dorit. A fost foarte mandru de tot ce a creat. Loialitatea lui fata de fani a fost fara egal”.
„Ca frate al lui este greu sa exprim in cuvinte ce a insemnat pentru mine, legatura pe care am avut-o a fost speciala. A lasat in urma o mostenire enorma care va trai vesnic. Malcolm, ai facut o treaba buna”, a spus Angus Young.
Cariera lui Malcolm Young, co-fondator al formatiei rock australiene AC/DC, s-a intins pe parcursul a mai bine de patru decenii. Nascut pe 6 ianuarie 1953, in Glasgow (Scotia), Malcolm Young a fost descris de colegii de trupa drept „forta care punea lucrurile in miscare” si ca „lider” al grupului. Compozitor si chitarist al formatiei, el a lucrat la 17 albume ale trupei, de la „High Voltage”, debutul din 1975, pana la „Black Ice” (2008). Numele sau apare si pe albumul „Rock or Bust”, aparut in noiembrie 2014, fiind creditat pentru compozitie. Toate partiturile sunt interpretate insa de nepotul sau, Stevie Young.
Inspirat de fratele mai mare, George, care a facut parte din grupul Easybeats, el a pus bazele trupei AC/DC, alaturi de mezinul familiei, Angus. O lunga perioada s-a luptat cu dependenta de alcool, iar in 1988, la scurt timp dupa lansarea albumului „Blow Up Your Video”, a realizat ca lucrurile scapasera de sub control. Astfel, a luat o scurta pauza din trupa si a revenit in 1990, inregistrand si lansand unul dintre cele mai de succes albume ale formatiei – „The Razor Edge”.
Impreuna cu intreaga formatie, a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame, in 2003.
Malcolm Young s-a retras din formatia AC/DC, in 2014, dupa ce a fost diagnosticat cu dementa. A fost casatorit si a avut o fiica si un fiu.
Intr-un interviu acordat postului de televiziune ABC, fratele sau a povestit ca simptomele bolii de care suferea Malcolm Young au aparut pe cand lucrau la albumul „Black Ice” …

spot_imgspot_img