A patra motiune de cenzura a picat. Victor Ponta ramane la Palatul Victoria

UPDATE 13:28 ?Victor Ponta, premierul Romaniei:?Motiunea a fost un esec pentru liberali din toate punctele de vedere.?Problema acestei motiuni este ca nu s-a discutat ce tebuie sa faca Guvernul. Daca au vrut sa vorbim despre contracte, treaba lor. Eu voi incerca sa ma extrag din aceste lupte si sa imi fac treaba la Guvern. Despre acordul cu FMI trebuie sa discutam mai intai la Coalitiei, apoi cu Opozitia si cu presedintele. Dupa mine, un acord cu FMI este bun mai ales dat fiind contextul. Va fi un acord preventiv si pentru reforme structurale. Dupa ce avem acordul de principiu al liderilor, vom discuta in amanunt. Ar fi bine ca liderii Coalitiei sa aiba discutii cu liderii Opozitiei si eu trebuie sa discut cu presedintele. Guvernul poate sprijini in legatura cu caldura in aceasta iarna pentru Bucuresti, trebuie o solutie radicala pe care Consiliul General?trebuie sa o ia in privinta RADET. Au existat mai multe proiecte de fuziune intre RADET si ELCEN. Este decizia Consilului General. Ma voi intalni cu primarul general interimar. Este prima data cand incasarile bugetare este peste proiectia bugetara.
UPDATE 12:59 ?Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Victor Ponta a picat. Au fost inregistrate 207?voturi “pentru” si opt voturi “impotriva”.
UPDATE 12:16 ?A inceput votul la motiune.?
UPDATE 12:13 ?Discursurile liderilor politici au luat sfarsit. In scurt timp va incepe votul la motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta depusa de PNL.
UPDATE ?11:08??Alina Gorghiu, copresedintele PNL: Aceasta motiune nu este despre Victor Ponta, desi ii este adresata. Aveti de ales intre a sta in genunchi in banci si morala civica si politica. Aveti de ales intre Victor Ponta si Romania.
UPDATE ?10:59??Alina Gorghiu, copresedintele PNL: ?Nimic din ce i se intampla, nu intelege nimic.Vestea buna: primul ministru mai are 3-4 cetateni care il sustin. Veste proasta e ca acestia sunt liderii partidelor de guvernamand. Cei patru confrunta interesul national cu interesul personal. Nu le pasa de nimic. O data cu Victor Ponta va compromiteti toti. Afara, sunt cateva mii de oameni.Pentru Ponta conteaza doar miile de oameni care vin pe stadion la ziua lui. va veni momentul sa nu ii mai ignorati.Da-ti-i un mesaj simplu lui Ponta: “Lasa-ne, pleaca!”. Pe biroul meu,?de ieri, se afla demisia lui Ioan Motreanu. Vedeti demisia dvs. pe vreo masa? Da-ti-mi voie sa va raspuns. Am sa inchid intr-o singura fraza acuzele pe care le aduceti in fata colegilor nostri. Ati cautat tot ce ati putut sa gasiti si ati gasit nimic. Mi-ati facut plangeri, l-ati pus pe domnul Cazanciuc sa ma ameninte cu tot felul de lucruri care nu stau bine unui om politic. Daca gasiti cel mai mic argument pentru care sa se spuna despre mine ca exista vreo urma ca am incalcat legea, va rog sa demonstati acest lucru. De acuze m-am saturat. Dumneavoastra suteti in instanta, dar toti altii sunt corupti. Uitati-va in oglinda, domnule Ponta.?Victor Ponta este un premier inculpat trimis in judecata, nimeni nu il mai suna, nimeni nu il mai asculta. Ponta lasa in urma o tona de minciuni. Nimic altceva. Este Ponta vreun exemplu pentru cineva. Un guvern cu sustinere ZERO este un guvernul ZERO. Afirmatia ii apartine lui Ponta si este adevarata si in aceasta sitautie. Ponta este controlat de la sediile celor trei partide. El doar se ratoieste la Opoztiei, jigneste presa, ce sa faca si el. Il tineti asa, pe umeras doar ca sa ramaneti la putere. Prin demisie nu se poate am vazut. Victor Ponta mai vine si-ar taia un picior decat sa plece de la Putere. Pana la alegerile locale vom avea alt premier!
UPDATE ?10:53??Victor Ponta, premierul Romaniei: Se vorbeste acolo de contracte. Nu am semnat niciun contract cu societati de stat. Stiu ca a smenat Sova cu Atanasiu. Vreiti acum ca eu sa-mi dau demisia pentru ce au semnat Sova si Atanasiu. Sau doamna consilier avocat la sfatuit gresit pe Athanasiu. Sunteti cam scumpa, doamna Gorghiu. Chiar si corpul de control al Guvernului Boc a gasit probleme la aceste contracte. Stimati colegi, cand va uitati la paiul din ochii altuia poate vedeti si barna din ochii dvs. M-am intalnit ieri cu domnul Tomac si chiar si el a zis ca nu trece motiunea.?
UPDATE ?10:41 ?Victor Ponta, premierul Romaniei: Trebuia sa fiu in fata dumneavoastra la o motiune de cenzura. Din pacate a fost vorba doar despre invective. Cu care m-am obisnuit. Din pacate, nu este vorba de o critica la adresa activitatii Guvenrului. Din pacate, nici domnul Blaga nu mai e ce-a fost. Sunt mai multi jandarmi si jurnalisti decat protestatari. Cred ca demersul este o smecherie politica, ii lasam sa guverneze pana la anul. Nu exista nicio crititca la actul de guvernare. In 27 aprilie 2012, atunci cand USL s-a prezentat cu o motiune de cenzura a venit cu un Guvern deja gata facut, cu un plan de guvernare. Acum, nimic. Eram pregatit pentru o motiune de cenzura cu date, statistici. Dar cum Opozitia nu are nicio critica nu are sens sa le repet. e ca si cum ai vorbi despre funghie in casa spanzurtatului. Multumesc Coalitiei pentru sprijinul pe care il acorda actului de guvernare.Este datoria noastra pentru care am fost alesi.Multumesc si sprijinului acordat de minortati.
UPDATE 10:35 ?Eugen Nicolaescu, liderul deputatilor PNL:?Situatia actuala, cu un prim-ministru trimis in judecata, compromite Romania. In orice cancelarie europeana Victor Ponta apare ca un inculpat. Toti oficialii europeni stiu ca Ponta se afla in boxa acuzatiilor.Asadar, Victor Ponta trebuie sa plece pentru ca un premier acuzat de fals in scrisuri nu poate semna acte oficiale, un prmeier acuzat de fapte legate de coruptie nu va putea garanta romanilor alegeri corecta, un premier care negociaza cu FMI doar de pe treptele Tribunalului, intre doua termene. Guvenrul Ponta a taiat investitiie. Domnule Oprea, vreau sa ne spuneti care este interesul national in aceasta situatie. Aratam ca un stat care genereaza coruptia sau care accepta asemenea oameni la conducerea statului. Este timpul ca din banii cetateanului sa nu mai platim dezonoarea. Daca veti fi de acord cu demersul nostru, inseamna ca nu tolerati la conducerea tarii un inculpat penal. Numai asa putem cladi o Romaniei demna si asta e posibil numai fara Victor Ponta.
UPDATE 10:31 ?S-au stabilit timpii alocati Guvernului si fiecarui partid?
UPDATE 10:22 ?Se citeste lista de prezenta. Sunt prezenti 309 parlamentari. Cvorumul este asigurat
UPDATE 10:17 ?Premierul Ponta a ajuns in plenul Palatului Parlamentului. S-a asezat alaturi de Gabriel Oprea, vicepremier.
UPDATE 10:07 ?Victor Ponta, inainte de motiunea de cenzura: “Am emotii!”
UPDATE 10:05 ?Liberalii sustin ca poarta negocieri si la aceasta ora.
UPDATE 10:02 ?Dezbaterile la motiune inca nu au inceput. Inca nu este scorum. PNL?are?nevoie de 276 de voturi si, conform calculelor, liberalii mai au nevoie de 57 de voturi.
UPDATE 10:00 ?In sala sunt prezenti majoritatea liberalilor. Lipsesc in schimb foarte multi alesi ai Puterii.?
UPDATE 09:52 ?Premierul Victor Ponta a ajuns la Parlament.
UPDATE 09:50? Mitingul convocat de liberali?din fata Palatul Parlamentului este in plina desfasurare. Sunt prezenti cateva mii de oameni. In scurt timp, Alina Gorghiu si Vasile Blaga vor tine un …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *