A trecut in CV ca are un picior de plastic si e dependent de croissante

0
1

Nu strica putina creativitate, dar aveti grija sa nu depasiti limita, scrie Manager.ro.
“Oamenii se gandesc, fireste, sa iasa in evidenta”, spune Katharine Brooks, director executiv pentru dezvoltare personala si a carierei in cadrul Wake Forest University. “Dar trebuie sa fim precauti, sa nu trecem de la “original” la “ciudat”.
In timp ce multe CV-uri cuprind mai degraba greseli de ortografie si minciuni, altele sunt de-a dreptul ciudate. Expertii in resurse umanevorbesc despre cele mai ridicole lucruri pe care l-au identificat in CV-urile candidatilor.
1. Un picior confectionat din plastic
O candidata i-a trimis unui angajator un picior din plastic, precizand in scrisoarea de intentie ca doreste “sa puna piciorul in prag”. In CV, femeia a introdus si alte referiri la picioarele sale, spunand ca “pantofii sai sunt cei potriviti” pentru jobul respectiv. Din pacate, nu a obtinut jobul respectiv.
2. O mostra de sange fals
Un angajator a primit un CV insotit de o mostra dintr-un lichid rosu. Candidatul a subliniat faptul ca ar “transpira pana la sange” pentru locul de munca respectiv. Original? Da. Totusi, nu este cea mai buna cale prin care poti sa impresionezi un sef (cu exceptia situatiei in care acesta este Contele Dracula).
3. Dimensiunile fizice
Gene Gordon, expert in HR la firma Decision Toolbox, spune ca a primit urmatoarele informatii in CV-ul unei persoane: inaltimea: 1,60 m, greutate: 55 kg, marimea la pantofi: 37, culoarea ochilor: verde: par: roscat. Datele privind fizicul nu trebuie incluse in CV sau scrisoarea de intentie.
4. CV-ul cu sumar
CV-ul tau nu trebuie sa depaseasca o pagina. Un CV de doua pagini este deja plictisitor si angajatorul n-o sa stea sa-l citeasca. Ei bine, Mary Massad, presedintele diviziei de recrutare a Insperity, spune ca a primit candva un CV atat de lung, incat candidatul a inclus si un sumar. “Un CV nu trebuie sa fie foarte detaliat, incat sa necesite un sumar!”, spune Massad.
5. Dependenta de croissante cu ciocolata
Marc Goldman, directorul centrului de cariere Yeshiva University, spune ca aspirantii pentru un job au inclus in CV informatii precum “dependenta de croissante cu ciocolata” si “Settlers of Catan”, un joc popular. Goldman precizeaza ca CV-ul trebuie sa contina informatii relevante si cam atat. Nu riscati.
6. “Stiu sa folosesc un distrugator de hartie”
Exista aptitudini care trebuie incluse in CV-uri si altele mai putin potrivite. Dana Manciagli, expert HR si autor al cartii “Cut the Crap, Get a Job”, vorbeste despre unele aptitudini “demodate”. Ce trebuie sa stii “din start”? Sa folosesti Microsoft Word, un fax, un distrugator de hartie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here