Acasa la ambasadorul Gitenstein: Degustare cu whiskey american, friptura de vita in sange …

Whiskey-ul servit simplu sau in cocktail, friptura de vita in sange si dulciurile cu fructe uscate gatite de chef Catalin Scarlatescu au fost deliciile unei petreceri de promovare a gastronomiei si bauturilor spirtoase americane organizata joi seara, la resedinta ambasadorului Mark Gitenstein, scrie Mediafax.
La evenimentul gazduit de ambasador si sotia sa, Libby, au participat reprezentanti ai firmelor americane importatoare care si-au gasit deja loc pe piata din tara noastra, oameni de afaceri romani parteneri ai acestora, precum George Copos, reprezentanti ai Ministerului Agriculturii, precum si jurnalisti.
Demonstratia de introducere in universul whiskey-ului american (bourbon) si a cocktailurilor sofisticate a fost oferita de barmanul Costin Gache, iar maestrii bucatari Henrik Sebok si Catalin Scarlatescu – unul dintre juratii emisiunii “MasterChef” de la Pro TV – au preparat carnea de vita si prajiturile americane.
“Bine ati venit in Statele Unite ale Americii, pentru ca acum va aflati pe teritoriu american. Si ce mod mai bun de a va simti ca la noi in tara poate fi decat prin intermediul fripturii de vita americane, fructelor si nucilor noastre sau al whiskey-ului?”, a spus ambasadorul Gitenstein, in discursul sau de bun-venit la petrecere.
El a spus ca apreciaza foarte mult fructele si legumele din Romania, insa fructele uscate si nucile americane sunt renumite in toata lumea prin savoarea lor, carnea de vita americana este celebra pentru fragezimea ei extraordinara, iar bourbon-ul este cea “mai buna bautura spirtoasa produsa pe glob”.
“Ma bucur ca in aceasta seara pot savura si eu pe deplin bourbon-ul meu preferat, iar acum si sotia mea, Libby, este cu totul de acord”, a mai spus ambasadorul Gitenstein, care a acordat certificate de apreciere reprezentantilor companiilor americane.
Barmanul roman Costin Gache a facut o demonstratie in care a prezentat calitatilor tuturor sortimentelor de bourbon care se gasesc pe piata din Romania, neuitand sa precizeze ca unul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *