Aceasta este cea mai gustoasa reteta de CALTABOS. Greseala pe care multe gospodine o fac
Caltabos RETETĂ. Modul de preparare al caltabosului
1. Pentru inceput, trebuie spalate foarte bine toate maruntaiele, cu multa apa rece.
2. Se pune la fiert o oala mare in care se adauga foile de dafin, 2-3 linguri de sare, cateii de usturoi si o lingura de boabe de piper. Apoi se pun la fiert organele de porc si carnea, taiate toate in bucati mari. Trebuie fierte la foc mic.
Citeste si?Cozonac pufos Craciun. Reteta lui Chef Catalin Scarlatescu
Caltabos RETETĂ. 3. Dupa ce au fiert pana cand s-au patruns bine, organele trebuie scoase din oala si lasate la racit. Zeama se pastreaza insa la cald.
4. Orezul trebuie spalat in apa rece si rumenit in doua linguri de untura, pana devine sticlos. Apoi se stinge cu doua cani si jumatate din zeama in care a fiert carnea. Se da in clocot orezul, apoi se face focul mic si se mai lasa sa fiarba 10 minute, acoperit cu un capac. La final se lasa sa se raceasca complet.
5. Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in restul de untura.
Caltabos RETETĂ. 6. Carnea si maruntaiele de porc fierte se dau prin masina de tocat.
7. Carnea astfel tocata …