Aceste 7 tari au probleme economice mai mari decat Grecia

Probleme in Argentina

Cel putin 7 tari au probleme economice mai serioase decat Grecia, potrivit unui clasament al celor mai proaste economii din 2015 realizat de Bloomberg.

Jurnalistii americani au realizat un sondaj in randul analistilor economici cu privire la perspectivele cresterii economice pentru anul in curs.
Pe primul loc in topul caderii abrupte a PIB-ului in 2015 se afla Ucraina (-4% la sfarsitul anului), tara secatuita de razboiul separatist din estul teritoriului.
Pe locul doi in lista scaderilor de PIB pentru 2015 se anunta a fi Rusia, cu un regres de 3,5%, pe fondul sanctiunilor puse de statele oiccidentale.
Doua state din America Latina urmeaza in topul celor mai slabe performante economice din 2015: este vorba de Brazilia si Argentina care vor intra in 2016 cu scaderi de 1,6, respectiv 1,5% din produsul intern brut.
Atat Brazilia, cat si Argentina se confrunta cu explozia inflatiei si a somajului, dupa o perioada mai lunga de crestere economica, chiar boom economic in cazul Braziliei.
Mai prost decat Grecia sta si Elvetia in acest an, din perspectiva evolutiei PIB-ului. Tara cantoanelor va inregistra o stagnare a economiei, dupa decizia soc luata de Banca Centrala referitoare la liberalizarea cursului francului.
Croatia si Serbia, chiar daca vor inregistra mici cresteri economice la sfarsitul anului, se vor afla de asemenea sub Grecia, cotata cu o crestere de 0,9% in acest an.
Potrivit Bloomberg, Romania se va afla la sfarsitul anului?pe locul 17 din 47 de economii analizate, cu o crestere anuala de 2,9% in 2015.
Pe primelele trei locuri in topul cresterilor sunt India (7,5%), China (6,9%) si Vietnam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *