Guvernul grec ar putea demisiona in cazul unui DA la referendum

Grecii care s-au saturat de strategia nebuloasa si riscanta a cabinetului de extrema stanga condus de Alexis Tsipras au un motiv serios sa voteze duminica la referendum in favoarea acordului cu creditorii internationali.

Ministrul grec de finante Yanis Varoufakis a declarat joi intr-un interviu ca guvernul de la Atena ar putea demisiona in caz ca majoritatea grecilor va vota la referendumul de duminica in favoarea propunerii de acord a creditorilor tarii, relateaza AFP.
“Am putea demisiona, dar o vom face in spirit de cooperare cu cei care vor prelua guvernarea”, a declarat Varoufakis, potrivit Agerpres.
Grecii vor merge in mod cert la referendum duminica si ei vor decide cum mergem mai departe, a anuntatcu o zi mai inainte premierul Alexis Tsipras.
El i-a indemnat pe eleni sa NU voteze pentru masurile propuse de creditorii internationali, la jumatate de zi dupa ce a decis sa accepte o parte din planul lor.
Europa insa ii inchide usa in nas. “Discutam dupa referendum”, e mesajul Germaniei, tara care ii transmite guvernului SYRIZA ca s-a razgandit prea tarziu. La fel au procedat si liderii Eurogrupului, la sedinta organizata miercuri seara.
“Acum cateva luni, oamenii m-au votat si au fost de acord cu mine, iar Europa nu a tinut cont de acest lucru. Avem in fata o Europa autoritara care nu respecta alegerile democratice. Nu sunt de acord cu cei care nu au aceeasi opinie ca ei. Tara noastra este in pragul falimentului si dau vina numai pe noi. Suntem in fata unei catastrofe. Decizia va fi luata de popor. Vreau sa va multumesc celor care ati …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *