Acoperisul provizoriu al centralei nucleare de la Fukushima s-a fisurat

Acoperisul care protejeaza reactorul numarul 1 al centralei avariate Fukushima a fost fisurat in urma unei rafale puternice de vant. Totusi, nivelul radioactivitatii nu a crescut in urma acestui incident, a anuntat operatorul Tokyo Electric Power (Tepco).
“Incidentul s-a produs in timp ce o macara era in miscare: in acoperis se crease o spartura patrata de aproximativ 30 de centimetri pentru lucrari, dar din cauza unei rafale care a provocat o miscare brusca a bratului macaralei, aceasta a fost largita la un metru pe doi”, a explicat pentru AFP un purtator de cuvant al Tepco, scrie Mediafax.
“Masuratorile la fata locului nu au semnalat nicio schimbare le nivel de radioactivitate”, a precizat el.Vantul sufla marti cu aproximativ doi metri pe secunda in jurul centralei Fukushima Daiichi si nu impiedica lucrarile, dar o rafala brusca a surprins echipele, in jurul orei locale 08.30 (01.30 ora Romaniei).
Reactorul numarul 1, unul dintre cele trei avariate si a carui cladire a fost distrusa de explozii de hidrogen, a fost reacoperit in octombrie 2011.
Acest acoperis provizoriu trebuie indepartat pentru a face loc echipamentelor destinate evacuarii reziduurilor si extragerii celor circa 500 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *