Acord intre UE si Marea Britanie. Comisia Europeana recomanda trecerea la faza a doua a negocierilor

“As dori sa-i multumesc premierului (britanic) pentru hotararea acesteia. Am inregistrat progresul de care aveam nevoie. Doamna May m-a asigurat ca noul text are sprijinul guvernului britanic. Acordul este desigur un compromis, este rezultatul unor discutii lungi si intense. Fiecare parte a aratat adaptabilitate si dorinta de compromis”, a spus Juncker, in cadrul unei conferinte de presa comune la Bruxelles cu Theresa May.
Prin intermediul unui comunicat, “Comisia Europeana recomanda Consiliului European sa concluzioneze ca s-au inregistrat progrese suficiente in prima etapa a negocierilor privind Articolului 50 cu Marea Britanie”.
La 15 decembrie, Consiliul European trebuie sa decida daca intr-adevar au fost inregistrate progrese suficiente privind negocierile de Brexit, astfel incat discutiile cu Marea Britanie sa poata avansa la urmatoarea faza.
“Comisia este multumita ca s-au realizat progrese suficiente in fiecare dintre cele trei domenii prioritare: drepturile cetatenilor, dialogul privind frontiera Irlanda/Irlanda de Nord si acordul financiar, asa cum a fost prevazut in deciziile Consiliului European din 29 aprilie 2017. Negociatorul Comisiei a dat asigurari ca alegerile de viata ale cetatenilor UE care traiesc in Marea Britanie vor fi protejate. Drepturile cetatenilor europeni care traiesc in Marea Britanie si ale cetatenilor Marii Britanii in UE27 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *