George Maior: Sistemul de aparare antiracheta este o confirmare robusta a angajamentului SUA pentru securitatea Romaniei

“Aflat la cea de-a XX-a aniversare, parteneriatul strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii, fundamentat pe valorile comune ale libertatii si democratiei, ofera cadrul dezvoltarii securitatii si prosperitatii noastre comune”, a afirmat Maior, evidentiind contributia Romaniei, alaturi de SUA, pentru combaterea unei game largi de amenintari de securitate, regionale si in plan global, se arata intr-un comunicat al Ambasadei Romaniei in SUA.
“Sistemul de aparare impotriva rachetelor balistice Aegis Ashore reflecta, in mod esential, concretizarea acestui parteneriat, reprezinta o confirmare robusta a angajamentului SUA pentru securitatea Romaniei si cea euro-atlantica, precum si garantia legaturii noastre transatlantice”, a spus ambasadorul intr-o prelegere pe tema apararii impotriva rachetelor balistice, sustinuta la evenimentul “”Shared Threats and a Common Purpose: U.S. – Romania Missile Defense Cooperation””, organizat de Institutul Hudson din Washington.
Conform comunicatului, Maior a subliniat, totodata, modul in care cooperarea romano-americana contribuie la capabilitatea NATO de aparare impotriva rachetelor balistice si asigura robustetea arhitecturii regionale de aparare antiracheta.
“Prin integrarea in sistemul NATO, Aegis Ashore Romania a adus o contributie majora la extinderea ariei de acoperire si protectie aliate impotriva potentialelor atacuri cu rachete balistice din afara spatiului euro-atlantic, pe fondul intensificarii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *