Actiunile Ericsson, in cadere libera

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Actiunile Ericsson au scazut ieri cu 24% la anuntarea unor rezultate financiare mult sub asteptarile pietei.

Desi rezultatele financiare ale companiei suedeze pentru Q3 2007 vor fi anuntate oficial abia pe 25 octombrie, Ericsson a avertizat ieri ca rezultatele vor fi mult sub asteptari.

Astfel, desi venitul se pare ca crescut la 6,5 miliarde $, cu 6% mai mult fata de acelasi trimestru al anului trecut, profitul net va fi cu 36% mai scazut decat in urma cu un an, ajungand la 620 milioane $, fata de 960 milioane $ in Q3 2006.

Carl-Henric Svanberg, care pe 11 septembrie anunta investitorii ca industria de profil inregistreaza o crestere sustinuta, s-a declarat „umil, ingrijorat si dezamagit”, afirmand ca aceste rezultate neasteptate s-au datorat vanzarilor reduse la echipamente de retea catre clientii care isi upgradeaza sistemele si la care marja de profit este mai mare decat la retelele noi instalate.

Conform analistilor, un avertisment de o asemenea magnitudine este foarte, foarte rar. Anuntul a dus la scaderea actiunilor cu 24%, la cea mai joasa valoare din ultimii 2 ani si jumatate, stergand 14 miliarde $ din valoarea de piata a companiei. Rezultatele exacte for fi anuntate pe 25 octombrie.

spot_imgspot_img