Acuzatiile de plagiat la adresa lui Ponta provoaca o disputa la nivel european

Serghie stanisev i-a luat apararea lui Ponta, dupa ce acesta a fost atacat de Joseph Daul / FOTO: images.ibox.bg

“Conform standardelor europene de acum si jurisprudentei care stabileste clar acest lucru, Ponta nu poate conduce un guvern al unui stat membru al Uniunii Europene, daca a comis o infractiune in obtinerea diplomei universitare. (…) Mai multe state europene au aplicat recent acest principiu. Aceasta problema trebuie clarificata cat mai curand posibil, intrucat nu este vorba numai de credibilitatea unui stat membru, ci despre credibilitatea UE ca intreg”, a insistat europarlamentarul francez.
Daul a afirmat ca a sustinut aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, dar ca pozitia “tarii va fi slabita pe scena europeana daca premierul insista sa isi mentina functia fara a respecta un cod etic elementar”, a declarat el.
“Sunt profund ingrijorat de lipsa de respect fata de statul de drept in Romania. Am fost dezamagit sa aflu ca (premierul) a ignorat decizia Curtii Constitutionale privind reprezentarea Romaniei la Consiliul European”, a mai spus eurodeputatul francez. “Asta ma face sa ma intreb daca in Romania democratia este grav amenintata. Voi propune o dezbatere in acest sens in Parlamentul Europeam”.
“Mesajul meu catre Ponta este ca nimeni nu este deasupra legii. Legile sunt create pentru a fi respectate, nu modificate atunci cand nu servesc interesele (premierului). Ii cer sa respecte poporul roman si institutiile acestuia”, a adaugat Daul.
Victor Pona, care reprezinta Romania in calitate de premier la summitul de la Bruxelles, urma sa sustina o conferinta de presa in Parlamentul European joi , urmand sa dea explicatii in legatura cu acuzatiile de plagiat, dar evenimentul a fost anulat fara …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *