Ponta: Cred ca am reprezentat bine Romania la Bruxelles

de Corespondenta De La Trimisul Mediafax La Bruxelles, Alexandru Moise Postat la: 29.06.2012 15:38 Ultima actualizare: 29.06.2012 15:39

Mediafax//Octav Ganea
Premierul Victor Ponta a declarat, la Bruxelles, ca il va informa pe presedintele Traian Basescu despre concluziile reuniunii Consiliului European si ca se va adresa Parlamentului, luni sau marti, intr-o sesiune extraordinara, pe aceasta tema.
“Am luat decizia de a ruga si a solicita Parlamentului ca, saptamana viitoare, poate chiar luni sau marti, intr-o sesiune extraordinara, sa imi permita sa ma adresez Parlamentului pentru a prezenta concluziile acestei reuniuni si pentru a incepe impreuna o colaborare Guvern-Parlament, sa luam masurile legislative si administrative necesare pentru a putea beneficia de Pactul de crestere economica aprobat la nivelul UE. Il voi informa pe presedintele Romaniei asupra tuturor problemelor discutate si cred ca am reprezentat cat am putut de bine Romania la aceste discutii, iar rezultatele acestui Consiliu European pentru Romania sunt pozitive si mult mai bune poate decat am fi crezut la inceputul discutiilor”, a spus Ponta.
Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca grupurile USL au solicitat convocarea sesiunii extraordinare pentru adresarea unui mesaj din partea premierului Victor Ponta, dar si pentru corectarea legii votului uninominal.
“Marti, la 10.00 dimineata, cerem plen reunit pentru informarea primului ministru cu privire la sesiunea Consiliului European, cu mandatul dat de Parlament, iar marti dupa-amiaza, de la ora 16.00, la Senat avem votul uninominal si sa vedem decizia Curtii Constitutionale ce zice, pentru a o pune de acord”, a spus Sarbu.
La randul sau, liderul senatorilor PNL, Ovidiu Mario Oprea, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca parlamentarii USL au semnat solicitarea pentru convocarea sesiunii extraordinare, urmand ca Birourile Permanente sa stabileasca ordinea de zi a reuniunii.
Presedintele Traian Basescu a declarat, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *