Adversari accesibili pentru romani la Wimbledon

de Adrian Petculescu Postat la: 22.06.2012 15:44 Ultima actualizare: 22.06.2012 15:45

FOTO: Hepta/Actionpress / WEISENER,FRANK
Tragerea la sorti a partidelor de pe tablourile principale de simplu ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon a fost una buna pentru jucatorii romani, care nu vor intalni in primul tur niciun sportiv din Top15 ATP si WTA.
Astfel, jucatoarea Monica Niculescu, locul 31 WTA, singurul favorit roman la turneul de la Wimbledon (29), va juca impotriva frantuzoaicei Stephanie Foretz Gacon, locul 75 WTA, in turul intai al competitiei gazduite de All England Club. Niculescu si Gacon nu s-au mai intalnit pana in prezent.
Simona Halep, locul 41 WTA, o va intalni in primul meci pe Anabel Medina Garrigues, locul 28 WTA si cap de serie numarul 26. Cele doua sportive s-au mai intalnit de doua ori pana acum, de fiecare data pe zgura, si si-au impartit succesele. In 2011, la Estoril, a castigat jucatoarea spaniola, iar in 2012, la Fes, a triumfat romanca.
Sorana Cirstea, locul 50 WTA, va juca impotriva frantuzoiacei Pauline Parmentier, locul 70 WTA. Cirstea are aceeasi adversara ca anul trecut in turul intai la Wimbledon, meci castigat atunci de Parmentier. Romanca a triumfat in 2011, in prima partida disputata cu viitoartea adversara de la Londra, la Cagnes sur Mer.
Irina-Camelia Begu, locul 63 WTA, va juca cu elvetianca Romina Oprandi, locul 87 WTA, un meci in premiera intre cele doua jucatoare. In cazul unei victorii in aceasta partida, Begu ar putea sa evolueze impotriva numarului doi mondial, Victoria Azarenka (Belarus), care joaca in primul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *