Aeroportul Baneasa ramane inchis

Aeroportul Baneasa ramane inchis

Aeroportul Baneasa ramane inchis in prima jumatate a lui august. Vilele construite pe axul pistei de aterizare, nu permit finalizarea lucrarilor pentru modernizarea si reabilitarea acesteia. Intre timp, aeroportul Henri Coanda continua sa fie foarte aglomerat. Traficul a crescut considerabil inca de la inceputul lui iunie.

Situatia Aeroportului Baneasa este in continuare incerta. Reprezentantii companiei au declarat ca aeroportul ar putea fi deschis abia dupa 10 august. Casele ridicate in momentul in care statul roman a inchis aeroportul pentru a demara lucrarile de modernizare au ocupat zona speciala de balizaj. Lucru face ca investitia statului de cateva milioane de euro sa devina inutila. Asta pentru ca, fara sistem de balizaj, niciun aeroport din lume nu poate functiona.

Situatia este cu atat mai grava cu cat timpul de asteptare la ghiseu si la controlul de securitate pe aeroportul Henri Coanda a atins un nivel care afecteaza pasagerii. Odata cu intrarea in sezonul estival, numarul curselor de pe Otopeni a crescut foarte mult, la fel si numarul de pasageri. In zilele de week-end, turistii sunt nevoiti sa astepte ore in sir pentru a urca in avion.

Lucrarile de pe aeroportul Baneasa trebuiau finalizate pana la sfarsitul lui iulie. Investitia se ridica la peste 20 milioane euro si vizeaza refacerea a 3.200 metri de pista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *