Afla care sunt beneficiile consumului zilnic de antioxidanti.

O alimentatie bogata in antioxidanti poate oferi organismului un plus de vitalitate in timpul sezonului rece cand schimbarile din mediul exterior pot cauza stari de oboseala si disconfort. Aceste substante nutritive, care se gasesc cu precadere in alimentele vegetale, intaresc sistemul imunitar si protejeaza impotriva bolilor cronice.
Diferentele bruste de temperatura care survin la schimbarea anotimpurilor solicita corpului un efort de adaptare. Acesta dureaza aproximativ doua saptamani, timp in care intervine dereglarea metabolismului si slabirea sistemului imunitar. In aceste momente, principalii dusmani ai organismului sunt radicalii liberi, care pot fi combatuti doar cu ajutorul antioxidantilor.
Desi nu sunt vizibili cu ochiul liber si nu isi fac simtita prezenta, radicalii liberi sunt implicati in peste 50 de afectiuni medicale, realizand un atac continuu asupra organismului. Radicalii liberi sau oxidantii introduc in organism molecule reactive si instabile care deterioreaza celulele sanatoase.
Acest proces de deterioare poate fi oprit cu ajutorul antioxidantilor, care contin molecule stabile ce au capacitatea de a regenera celulele imbatranite de radicalii liberi si pot reface echilibrul din organism. Practic, antioxidantii intaresc sistemul natural de aparare al organismului si diminueaza consecintele asupra sanatatii ale stilului de viata nesanatos, excesului de alcool sau tutun, ori poluarii din atmosfera.
“Antioxidantii impiedica procesul de imbatranire al celulelor din organism, mentinand functiile corpului intr-o stare mai buna pe o perioada indelungata. Aceste substante regleaza nivelul colesterolului si ajuta la prevenirea bolilor de inima, iar in egala masura protejeaza sistemului nervos central si contribuie la prevenirea afectiunilor neurologice. In plus, antioxidantii protejeaza ochii de tulburari oftalmologice”, a explicat nutritionistul Anca Lungeanu.
Cercetarile realizate in institute de prestigiu din SUA, Anglia, Finlanda, Japonia si China, au concluzionat ca cei care introduc in meniul zilnic antioxidanti scapa de impactul radicalilor liberi asupra organismului intr-o proportie de 75%. Insa mare atentie! Alimentele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *