AFP: Europa se pregateste de noi furtuni de zapada

Numeroase scoli s-au inchis iar agentiile meteorologice anunta ca vremea rece va continua. In ultimele sase zile, au murit aproximativ 48 de persoane din cauza frigului iar drumurile inghetate au cauzat numeroase accidente.
Recent, un barbat de 60 de ani a murit dupa ce a cazut intr-un lac in Londra iar un patinator olandez s-a scufundat dupa ce gheata s-a crapat in satul Hank.
In Romania, doua persoane au decedat din cauza frigului, la fel ca in Italia, Serbia si Slovenia, noteaza AFP. In Polonia numarul victimelor este de 18 persoane, in Cehia sase, cinci in Lituania iar in Franta si Slovacia au murit patru oameni.
Frontul siberian, supranumit? “Bestia din est” in Marea Britanie si “Ursul siberian” de olandezi, a acoperit cu zapada regiuni importante ale Europei si a creat haos in retelele de transport.
In Scotia, dupa ce sute de persoane au ramas blocate pe o autostrada peste noapte, liderul Partidului National Scotian a declarat: “Este o situatie foarte dificila, dar facem tot ce este posibil”.
Oamenii strazii reprezinta majoritatea dintre cei care au murit iar orase de-a lungul Europei au deschis adaposturi de urgenta pentru persoanele care dorm pe strazi. In Germania, asociatia nationala pentru oamenii strazii, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *