AGA PSV Company dezbate vineri sesizarea privind inceperea urmaririi penale fata de RVA Insolvency

AGA PSV Company dezbate vineri sesizarea privind inceperea urmaririi penale fata de RVA Insolvency

Astfel, a fost inceputa urmarirea penala fata de RVA Insolvency, sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de bancruta frauduloasa, precum si fata de Stanescu Arin Octav, asociat-coordonator al RVA Insolvency si reprezentant al acesteia in cazul PSV Company,?sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de complicitate la?bancruta frauduloasa.
In Rezolutia Parchetului se arata ca “sunt indicii temeinice ca administratorul judiciar RVA Insolvency a savarsit infractiunea de bancruta frauduloasa constand in prezentarea in tabelul creantelor asupra debitoarei PSV Company, in frauda celorlalti creditori, a unor sume nedatorate, respectiv a creantei Anei Bodea, lucru care a dus la plata catre aceasta a unei prime transe de 14.044.603 lei, la data de 5 septembrie 2011”.
Totodata, “se constata ca sunt indicii temeinice privind savarsirea de catre Stanescu Arin Octav a infractiunii de complicitate la bancruta frauduloasa constand in acordul privind prezentarea in tabelul creantelor asupra debitoarei PSV Company?a unor sume nedatorate, respectiv a creantei Anei Bodea, lucru care a dus la plata catre aceasta a unei prime transe de 14.044.603 lei, la data de 5 septembrie 2011”.
In iulie 2007, Ana Bodea transmitea Petromservice (actuala PSV Company) drepturile exclusive de explorare si folosinta pe teritoriul Romaniei a a unei inventii de prelucrare a unor calcare brucitice, pretul total al licentei fiind de 9,9 milioane euro, plata urmand a se face in mai multe transe, o prima transa de 2,8 milioane euro pana la 5?august 2007, iar restul de 7,1 milioane euro in transe, dar “numai sub conditia realizarii de venituri nete din vanzarea produselor obtinute din exploatarea si utilizarea inventiei”.
Ulterior, printr-un act aditional, s-a convenit ca Petromservice sa plateasca o a doua transa de 200.000 euro, iar restul de 6,9 milioane euro urmau a fi achitati in transe, in conditiile stipulate initial in contract, iar prima transa “devine scadenta si se va achita in termen de 30 de zile de la data realizarii de venituri nete din vanzarea produselor obtinute din exploatarea si utilizarea inventiei”.
“Din actele premergatoare efectuate in cauza a rezultat ca la data intocmirii tabelului preliminare conditia realizarii de venituri nete din vanzarea produselor obtinute din exploatarea si utilizarea inventiei nu se indeplinise. In consecinta, suma de 6.900.000 euro reprezentand restul de pret neachitat de Petromservice (actuala PSV Company) nu era datorata”, se arata in rezolutia Parchetului General.
Creanta Anei Bodea a fost trecuta insa in tabelul preliminar ca o creanta exigibila, neafectata de conditie, iar la 5 septembrie 2011, PSV Company a facut plata unei prime transe, de 14,04 milioane …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *