AJUNUL ANULUI NOU: Cele mai CIUDATE obiceiuri in noaptea dintre ani

AJUNUL ANULUI NOU:?Daca pentru unele popoare alimentele mancate la miezul noptii fac diferenta intre un an nou bun si unul mai putin bun, in alte locuri de pe mapamond ce se arunca din casa, atunci cand se schimba anul, aduce prosperitate.?
AJUNUL ANULUI NOU:?Lucruri aruncate pe geam
In Italia, desi obiceiul aruncarii obiectelor vechi, pe fereastra, de Revelion, nu mai este la fel de spectaculos ca in trecut, el ramane totusi unul riscant pentru cei neavizati. Mai ales in Napoli, ?obiecte de mobilier, vase si haine ajung in strada, spre nefericirea gunoierilor.?
Si in America Latina, nu este bine sa stai pe langa geamuri la 12 noaptea cand se schimba anul. Portoricanii au obiceiul sa “spele” vechiul an si sa arunce cu apa pe fereastra.?
AJUNUL ANULUI NOU:?Lucruri arse in strada
De aruncat se arunca lucruri si in Ecuador, dar nu pe geam, ci in foc. Oamenii pregatesc fotografii pe care le ard, scapand astfel de trecut, pentru a putea intra curati in noul an. ?La fel fac si cu?muñecos, niste papusi de carpa sau din hartie creponata, care reprezinta anul ce s-a terminat. Acestea sunt expuse in fata caselor pana pe 31 decembrie, iar la miezul noptii sunt arse in strada.
Focul aduce noroc in Scotia. Anul Nou este numit “Hogmanay”, iar in unele sate sunt aprinse suluri de smoala, care sunt lasate apoi sa se rostogoleasca pe strazi ca anul vechi sa fie ars, iar cel nou sa vina. Scotienii cred ca prima persoana care va intra in casa de Anul Nou va aduce fie noroc, fie ghinion. Anul cel nou va fi norocos daca aceasta persoana este un barbat brunet, care aduce un dar.
AJUNUL ANULUI NOU:?Paine pentru spiritele bune

In Danemarca in noaptea de Anul Nou, farfuriile sparte de usile caselor sunt semn de prietenie. Cu cat sunt mai multe farfurii sparte de usa, cu atat gazda are mai multi prieteni.

Daca hindusii obisnuiesc sa faca desene din pudra colorata in fata casei, la inceputul noului an, pentru a-si intampina rudele sau prietenii si a avea noroc, in Irlanda, oamenii bat cu un colt de paine in pereti si pe la usi pentru a alunga ghinionul. Astfel, sunt chemate in casa spiritele bune. In plus se descuie usa pentru ca si membrii familiei care au decedat sa poata intra, pentru acestia punandu-se scaune in plus la masa de Anul Nou.?
AJUNUL ANULUI NOU:?Plumb si oase de peste
Plumbul este considerat norocos de germani, iar in noaptea de Anul Nou exista obiceiul de a se turna metalul topit intr-un vas cu apa. Astfel, formele ciudate care se formeaza pot prezice viitorul: cele rotunde sunt simbol pentru noroc in urmatorul an, inima simbolizeaza casnicia, o ancora indica nevoia de ajutor, iar o cruce reprezinta moartea cuiva drag. Un obicei pe cale de disparitie este legat de sira pestelui mancat la masa de Revelion. Ca sa aiba noroc de bani tot anul, oaspetii “fura” de la masa oasele de peste.
In Spania, de Anul Nou este bine sa mananci cate o boaba de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *