Al doilea set de reforme cerute de creditori, TRANSATE in Parlamentul elen

Parlamentul Greciei a inceput, miercuri, dezbaterile pentru al doilea set de reforme cerute de creditori inainte de inceperea negocierilor pentru noul program de sustinere financiara a tarii, informeaza Mediafax.
Masurile se vor concentra pe introducerea reglementarilor bancare europene in legislatia elena si pe modernizarea Codului de Procedura Civila.
Citeste si: Al doilea pachet de reforme, ADOPTAT de Parlamentul elen. Ce spune Tsipras
Votul urmeaza sa aiba loc miercuri noaptea. Presa elena sustine ca sunt?asteptate si demonstratii anti-austeritate.
Premierul Alexis Tsipras a fost nevoit sa remanieze Guvernul saptamana trecuta, dupa ce parlamentari din partidul Syriza s-au opus primului set de reforme.
“Exista riscul ca numarul rebelilor sa creasca”. Se pune intrebarea daca Tsipras poate mentiune controlul asupra partidului si sa previna evolutii politice nedorite”, a declarat Michael Michaelides, analist la Royal Bank of Scotland Group in Londra.
Citeste si: O romanca ar putea fi numita sefa misiunii FMI in Grecia
Oficialii eleni urmeaza sa discute vineri, la Atena, cu reprezentantii creditorilor institutionali, respectiv ai Comisiei Europene, Bancii Centrale Europene si FMI.
Obiectivul Guvernului este ca discutiile pentru noul program de salvare a tarii, in valoare de 86 de miliarde de euro, sa fie incheiate pana pe 20 august.
Analistii anticipeaza ca economia Greciei se va contracta in acest an cu 0,7%, dupa blocajul provocat de masurile de control al capitalului. Anterior, analistii ancipau ca Grecia va inregistra crestere economica in 2015.
Citeste si: Grecia se tine de cuvant: Guvernul elen a depus, in Parlament, proiectul privind al doilea pachet de reforme
Bancile din Grecia si-au reluat activitatea in aceasta saptamana, dar activitatile sunt limitate, iar retragerile de bani pot fi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *