“Noua lege a salarizarii, un pericol mai mare pentru buget decat Codul Fiscal”

Ionut Dumitru

Exista un pericol mai mare pentru bugetul Romaniei din anii viitori decat reducerea TVA-ului la 19% prevazuta in Codul Fiscal, atrage atentia Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal. Este vorba de cresterile masive prevazute in noua lege a salarizarii din sistemul de stat.

Ionut Dumitru, presedintele Consliului fiscal, s-a opus azi, pe ocolite, scaderii drastice de TVA. Dar a avertizat ca un pericol mai mare pentru buget este ca “se intentioneaza majorarea semnificativa a salariilor din sectorul public”.
In materie de impact bugetar, Dumitru distinge doua categorii de efecte ale Codului Fiscal asupra bugetului. “In primul rand, un efect de runda intai – si aici discutam de un efect matematic, discutam de 17 miliarde de lei impact bugetar in 2016, adica 2,3% din PIB. La aceste cifre mai trebuie sa adaugam informatiile recente care se refera mai degraba la politica de cheltuieli, politica bugetara – si aici vedem cel mai important lucru, din punctul meu de vedere, si deja nu sunt numai zvonuri – sunt declaratii oficiale ale guvernantilor: se intentioneaza majorarea semnificativa a salariilor din sectorul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *