Alegerea potrivita a masinii de spalat

Alegerea potrivita a masinii de spalat

Una dintre cele mai banale activitati casnice este spalarea rufelor, motiv pentru care alegerea masinii potrivite pentru nevoile tale nu este deloc una usoara. De regula, masinile de spalat care sunt in momentul actual pe piata fac in mare parte acelasi lucru, insa exista anumite criterii, mai mult sau mai putin evidente de care ar trebui sa tii cont inainte sa mergi sa iti cumperi o masina de spalat. Timpul de incarcare, dimensiunile, viteza de centrifugare, eficienta energetica, tipul de programe disponibile sau programarea intarziata sunt doar cateva dintre aptitudinile pe care trebuie sa le urmaresti la o masina de spalat. Astfel, documenteaza-te cat mai bine cu privire la criteriile de mai jos? pentru a face cea mai buna alegere in functie de nevoile tale:
Alegerea masinii de spalat dupa incarcare
Primul lucru de care ar trebui sa tii cont inainte de a alege o masina de spalat este spatiul pe care il ai la dispozitie pentru amplasarea ei. Din acest punct de vedere putem spune ca exista doua tipuri de modele: masinile de spalat cu incarcare frontal la care incarcarea rufelor se face printr-un hublou aflat in fata. Aceste masini de spalat sunt mult mai masive si ocupa mai mult spatiu, insa permit introducerea facila a rufelor, indiferent de dimensiunile lor. Apoi, la acest model de masina de spalat exista si posibilitatea de a vedea ce se intampla in interior, iar deasupra ei pot fi depozitate alte lucruri. Cel de al doilea model sunt masinile de spalat cu incarcare verticala. In cazul acestora incarcarea rufelor se face prin deschiderea unei trape pozitionate pe capacul superior. De regula, aceste masini de spalat sunt mai scumpe decat cele cu incarcare frontala.
Aptitudini necesare masinii de spalat
Eficienta energetica este foarte importanta, deci, un criteriu demn de luat in considerare inainte de achizitionarea masinii, dar si cantitatea de apa consumata in timpul spalarii. Acesti factori sunt cei care permit clasificarea care in prezent incepe de la A pana la A+++++. Totusi, cele mai multe masini de spalatcare se afla pe piata la ora actuala sunt A+++. Demax este un magazin la care puteti gasi toate variantele de produse.
Zgomotul la utilizare, este de asemenea un criteriu foarte important de care trebuie sa tii cont. In general, masinile de spalat sunt zgomotoase, insa exista modele la care producatorul a acordat o atentie sporita materialelor folosite si izolarii fonice si astfel sunt modele foarte silentioase. In general, nivelul de zgomot este de 45-65 dB la spalare si la 70-80 dB la centrifugare, insa aceste valori sunt pur orientative.
Nici varietatea de programe nu este un aspect care trebuie sa fie ignorant, cu atat mai mult ca orice masina de spalat ar trebui sa aiba functii speciale pentru tesaturile fine sau programe scurte doar de 30 sau 15 minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *