Alegerea scarii interioare in 8 pasi

Scara interioara joaca un rol practic foarte precis si anume acela de legatura de acces intre doua etaje. Insa, proiectata ingenios, poate deveni piesa centrala sau punctul de atractie al casei sau poate defini stilul amenajarii generale.?In randurile urmatoare va dezvaluim care sunt cei mai importanti pasi in alegerea scarii de interior!
Sfatul unui specialist
Pentru a evita a”risipa” de spatiu sau problemele legate de un interior inghesuit, este recomandat sa apelati la sprijinul unui specialist in momentul in care proiectati scara interioara. Acesta va va oferi solutii potrivite in functie de spatiu disponibil, forma scarii si materialele utilizate in?designul final.
Norme de siguranta
O scara trebuie sa fie proiectata conform normelor de siguranta. In cazul in care aveti copii, ?aceasta trebuie sa contina elemente suplimentare de securitate pentru a fi evitate eventualele accidente.
Dimensiuni
Alegeti o scara care sa nu fie prea lunga, dar nici cu trepte prea inalte, pentru a nu transmite?senzatia?ca este prea obositor de urcat. Lungimea recomandata pentru o treapta este de 40-50 de cm, iar acest etalon va va permite sa calculati numarul de trepte necesare interiorului vostru.
Simpla sau dubla
O scara dubla, de exemplu, se potriveste doar pe zone largi de intrare, iar o scara simpla este ideala intr-o locuinta mica, minimalista.
Forma
O scara dreapta sau una in forma de L se potriveste ?bine in spatii reduse ca dimensiuni.?De asemenea, o scara curbata poate da senzatia de eleganta, insa nu reprezinta o alegere foarte practica.
Finisaje
Acestea pot fi din?lemn, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *