ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. BEC a prezentat macheta buletinului de vot care va fi folosit la alegerile pentru PE

de Emma Toader – Mediafax Publicat la: 29.04.2014 16:54 Ultima actualizare: 29.04.2014 16:55

Purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, a prezentat, intr-o conferinta de presa, macheta buletinului de vot ce va fi folosit la alegerile europarlamentare din 25 mai, pe cele opt pagini ale buletinului fiind inscrise partidele in ordinea tragerii la sorti, urmate de candidatii independenti.

“Astazi, 29 aprilie 2014, in conformitate cu prevederile art. 42, alin. 3 din Legea 33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicata, a fost prezentata macheta buletinului de vot ce va fi folosit la alegerile pentru membrii din Romania pentru PE, care vor avea loc in data de 25 mai. Macheta a fost prezentata atat membrilor BEC, cat si delegatilor imputerniciti ai partidelor politice si candidatilor independenti”, a precizat Marian Muhulet.
El a mentionat ca la aceasta sedinta au mai fost prezenti membrii BEC, delegatii imputerniciti ai PNTCD, ai Partidului Noua Republica, Partidului Ecologist Roman si Partidului Alternativa Socialista, precum si candidatii independenti pentru PE Corina Ungureanu, Filip Constantin Titian, Danut Liga si Mircea Diaconu.

CLICK PENTRU A MĂRI

Muhulet le-a prezentat jurnalistilor macheta buletinului de vot, aratand ca partidele care au candidati pentru PE sunt inscrise pe acest buletin de vot in ordinea tragerii la sorti.
Potrivit deciziei BEC, buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare din 25 mai va avea opt pagini A4.
Muhulet a precizat ca urmatoarea sedinta a BEC va loc luni in 5 mai.
Biroul Electoral Central a stabilit in 17 aprilie ordinea partidelor pe buletinele de vot pentru alegerile parlamentare. Astfel, PDL ocupa prima pozitie pe buletinele de vot, pe pozitia a doua este PMP, urmat de UDMR, PSD-UNPR-PC si PNL, potrivit tragerii la sorti facute de catre presedintele BEC, Florentin Sorin Dragut, pentru stabilirea ordinii formatiunilor.
Tragerea la sorti a fost in doua etape, in prima fiind incluse partidele care au deja reprezentanti in Parlamentul European. Astfel, prima pozitie pe buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare va fi ocupata de PDL, a doua pozitie de PMP, iar a treia de catre UDMR.
Alianta electorala PSD-UNPR-PC ocupa pozitia a patra pe buletinele de vot, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *