ALEGERI FRF. Maine va fi ales presedintele. Cine sunt cei patru candidati care vor sa schimbe fotbalul romanesc

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

ALEGERI FRF. Dosarul de candidatura al lui Sorin Raducanu a fost respins pentru ca nu a indeplinit numarul de propuneri regulamentar.
Actualul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, este cel mai tanar sef de la Casa Fotbalului, ajungand in functie in 2014, la varsta de 29 de ani. Plecat atunci din postura de outsider, principalul favorit fiind Gheorghe Popescu, Burleanu a beneficiat din plin de condamnarea fostului international in Dosarul Transferurilor, cu doar o zi inaintea alegerilor pentru functia de presedinte al FRF.
Razvan Burleanu, fost presedinte al Federatiei Romane de Minifotbal si al celei europene, a castigat alegerile FRF din 2014, invingandu-l in turul doi pe fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram. El a beneficiat atunci si de ajutorul acordat de candidatii Gheorghe Chivorchian si Marcel Puscas, care i-au cedat voturile si care au ocupat ulterior functii de conducere in federatie.
Razvan Burleanu, fost angajat al Administratiei Prezidentiale, dar si al Biroului Electoral Central, a venit cu un suflu nou la Federatia Romana de Fotbal, cu un discurs demn de mediul corporatist, care i-a acaparat rapid pe oamenii de fotbal, astfel incat in scurt timp, doar cativa i-au mai ramas ostili. In mandatul sau a incercat sa restructureze federatia din punct de vedere organizatoric, incercand sa modifice cam tot ceea ce exista in vremea predecesorului sau, Mircea Sandu, pe care l-a acuzat periodic ca a lasat o „grea mostenire”. A angajat foarte multi oameni noi, din afara fenomenului, dar a incercat si sa profite de imaginea unor nume grele ale fotbalului, precum Miodrag Belodedici, Adrian Mutu, Marcel Raducanu sau Dumitru Dumitriu.
Razvan Burleanu a atras in federatie si mai multi ziaristi, pe care i-a angajat la Biroul de presa, dar si in posturi de consilieri sau in stafurile echipelor nationale, lasand impresia ca este foarte preocupat de imaginea pe care o are institutia pe care o conduce. In acelasi timp, dupa ce a dat afara mai multi angajati la inceputul mandatului sau, federatia a pierdut majoritatea proceselor intentate de acestia, fiind obligata sa le acorde si despagubiri.
ALEGERI FRF. La capitolul modificari importante efectuate in mandatul lui Burleanu pot fi trecute si schimbarea emblemei echipei nationale sau a sponsorului tehnic. De asemenea, Burleanu a fost primul presedinte al FRF care a angajat un strain in functia de selectioner al echipei nationale, germanul Christoph Daum. Daca la inceput miscarea a fost privita cu intelegere de catre lumea fotbalului, din ce in ce mai multe voci s-au ridicat impotriva lui Burleanu odata cu esecurile inregistrate de catre echipa nationala de seniori, cu Daum la carma.
Citeste si ALEGERI FRF 2018: Becali despre Lupescu – presedinte al FRF: E rezolvata, ia 90 la suta din turul I
Ionut Lupescu, 49 de ani, este reprezentantul „Generatiei de aur” la aceste alegeri, fiind sustinut de majoritatea fostelor glorii ale fotbalului romanesc. Cei mai multi dintre ei nu au insa drept de vot la alegerile de luni.
Fiul fostului mare fotbalist Nicolae Lupescu s-a decis destul de greu sa candideze pentru functia suprema in fotbalul romanesc, dupa ce a renuntat la postul de director tehnic al UEFA. Ca jucator, Ionut Lupescu s-a facut remarcat la Dinamo Bucuresti, echipa pentru care a jucat in mai multe randuri, si la echipa nationala a Romaniei, unde are 74 de selectii. In strainatate, Lupescu a jucat la Bayer Leverkusen, Borussia Moenchengladbach, Bursaspor si Al Hilal.
A antrenat pentru o scurta perioada pe FCM Bacau si FC Brasov, dupa care a devenit director general in cadrul Federatiei Romane de Fotbal, condusa la acea data de Mircea Sandu. Actualul presedinte Razvan Burleanu l-a acuzat in campania electorala pentru alegerile de luni ca in perioada in care a ocupat functia de conducere in FRF ar fi favorizat anumite persoane din anturajul sau prin acordarea unor comisioane.
Ca angajat al UEFA, Ionut Lupescu, poreclit „Kaiserul”, a condus departamentul tehnic, alaturi de celebrul tehnician englez Sir Alex Ferguson, ocupandu-se si de dezvoltarea fotbalului.
Printre obiectivele pe care si le-a trasat in campania pentru postul de presedinte al FRF se afla un plan de dezvoltare a fotbalului pentru urmatorii 10 ani, crearea unui comitet strategic pentru fotbal si o evaluare cat mai aproape de adevar a numarului de antrenori si jucatori.
Citeste si Liviu Dragnea: Daca Ionut Lupescu va fi ales presedinte al FRF, atunci va avea toata sustinerea mea
ALEGERI FRF. Fostul fotbalist Marcel Puscas, 57 de ani, se afla pentru a …

spot_imgspot_img