Alegeri prezidentiale Franta, primele rezultate partiale: Emmanuel Macron si Marine Le Pen, in turul doi la fotografie

UPDATE 00.50: Ministerul de Interne a anuntat duminica seara noi rezultate partiale dupa numararea a 40 de milioane de voturi exprimate in primul tur al alegerilor prezidentiale din Franta. Aceste rezultate indica un usor avans cu 23,54% din voturi pentru Emmanuel Macron si 22.33% pentru Marine Le Pen, transmite Reuters.
UPDATE 00.45: Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a felicitat duminica seara pe centristul Emmanuel Macron, clasat pe primul loc in turul intai al alegerilor prezidentiale din Franta si favorit al turului secund organizat la 7 mai, scrie AFP.
UPDATE 00.25: Centristul proeuropean Emmanuel Macron ar invinge-o detasat pe candidata de extrema dreapta Marine Le Pen in turul al doilea al alegerilor prezidentiale din Franta, potrivit unor sondaje realizate duminica seara dupa anuntul rezultatelor din turul intai, scrie AFP.

Pentru institutul Ipsos Sopra Steria, candidatul miscarii En Marche! ar obtine 62% din voturi, fata de 38% pentru sefa partidului Frontul National.
Sondajul institutului Harris Interactive indica o diferenta mai mare, cu 64% in favoarea lui Emmanuel Macron si 36% pentru Marine Le Pen.
UPDATE 23.45:?Ministerul de Interne a anuntat duminica seara noi rezultate partiale dupa numararea a 33,2 de milioane de voturi exprimate in primul tur al alegerilor prezidentiale din Franta. Aceste rezultate sunt extrem de stranse, cu 23,11% din voturi pentru Emmanuel Macron si 23.08% pentru Marine Le Pen, transmite Reuters.
De asemenea, balanta ar urma sa se indrepte si mai mult in favoarea candidatului de centru-stanga dupa numararea voturilor exprimate in marile orase si zone metropolitane din Franta.
Anterior, rezultatele partiale aratau 24,38% din voturi pentru Marine Le Pen si 22,19% pentru Emmanuel Macron dupa numararea a 20 de milioane de voturi exprimate in Hexagon.
UPDATE 22:29?Le Pen se autoproclama “candidatul poporului”si promite sa elibereze francezii de elitele arogante
Marine Le Pen, liderul partidului populist Frontul National, a multumit “alegatorilor patrioti” pentru “rezultatul istoric” si a promis ca “va elibera poporul francez de elitele arogante”, relateaza BBC News online.
UPDATE 22:04?François Fillon, clasat pe locul al treilea potrivit sondajelor realizate la iesirea de la urne, a anuntat ca va vota cu Emmanuel Macron la cel de-al doilea tur de scrutinului prezidential din Franta, noteaza Le Figaro.

?
Candidatul dreptei François Fillon, a carui campanie a fost afectata de scandalul presupuselor angajari fictive ale unor rude, s-a clasat la mica diferenta de candidatul stangii radicale, Jean-Luc Mélenchon, (19-20,3 % fata de 19,5-20 %), care a avut o ascensiune remarcabila in ultimele zile de campanie.?Mai multi sustinatori ai lui François Fillon au cerut imediat ca in turul al doilea sa nu i se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *