Liv.52: Detoxifiere blanda pentru copii, cu ajutorul plantelor!

Ai facut tot ce ti-a stat in putere pentru a-i oferi copilului tau cel mai bun start posibil. Ti-ai schimbat stilul de viata, alimentatia, ai renuntat la toate obiceiurile ce i-ar fi putut dauna. Si fiecare decizie in acest sens a contribuit semnificativ la starea sa de sanatate. Asa cum ai descoperit deja, insa, explorand prin viata, lucrurile nu se asaza intotdeauna asa cum ne-am dori si parcursul fiecaruia dintre noi e departe de a fi perfect.

De ce ar avea nevoie un copil de detoxifiere?
Chiar daca poate parea surprinzator, inca din prima zi de nastere organismul copilului se poate lupta deja cu excesul de toxine. Anumite substante medicamentoase, de exemplu, administrate in perioada sarcinii pot ajunge si in organismul fatului. Incapacitatea ficatului copilului de a procesa toxinele din mediul inconjurator si de a inlatura o cantitate suficienta de bilirubina din sange pot duce la aparitia icterului accentuat sau prelungit, ce se manifesta prin stari de apatie, lipsa poftei de mancare, stagnarea greutatii, crize de plans.
Odata cu inaintarea in varsta si diversificarea alimentatiei, ficatul copilului poate reactiona deficitar la consumul de alimente grase, prelucrate sau care sunt pur si simplu imposibil de procesat de un organism inca incomplet dezvoltat. Anumite tratamente medicamentoase – pentru o banala raceala, de pilda – pot suprasolicita, de asemenea, ficatul, cauzand o toxicitate crescuta la nivelul organismului.

Liv.52: detoxifiere si protectia ficatului cu ajutorul plantelor
Toxicitatea ficatului, de diverse cauze, este responsabila de aparitia unui spectru larg de afectiuni ale ficatului la copii, dintre care cea mai comuna este hepatita. Disfunctiile hepatice se manifesta prin dureri abdominale, pierderea apetitului, o stagnare a cresterii in greutate, stari de greata si de voma, stari de oboseala si de apatie, o culoare galbena a pielii si a ochilor.
Daca exista foarte multe pareri avizate ce pledeaza impotriva curelor drastice de detoxifiere chiar si la adulti, cand vine vorba despre copii, acordul este aproape unanim: este obligatoriu ca detoxifierea sa se faca doar prin metode blande, fara masuri radicale, fara schimbarea brusca a alimentatiei. Prin alegeri naturale si actiune coordonata, sub supravegherea atenta a medicului.

Recomandat de medici si specialisti din intreaga lume pentru pentru protectia ficatului adultilor si copiilor deopotriva, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *