Alerta de poluare in Anglia

?Un strat considerabil de smog acoperea, miercuri, Londra, dar?si o mare parte din restul tarii,?aflata?deja in colimatorul Comisiei Europene din cauza calitatii aerului respirat de britanici si a nivelurilor foarte crescute de poluare, relateaza AFP, citata de Mediafax.
Episodul, care ar urma sa dureze pana cel putin vineri, are o tripla origine: emisii locale, poluarea industriala a continentului european si nisipul fin din Sahara, adus de vanturile care sufla din sud-est, potrivit Ministerului Mediului.
In timp ce vremea este deosebit de blanda pentru aceasta perioada a anului, cu temperaturi de pana la 20 de grade Celsius la Londra, Ministerul Mediului le recomanda persoanelor vulnerabile sa evite eforturile intense in exterior.
Unele regiuni din sud si est ar urma sa fie atinse miercuri de niveluri de poluare de noua sau chiar zece pe o scara de zece, potrivit previziunilor oficiale.
Londra era acoperita cu un strat de poluare vizibil miercuri dimineata, iar de-a lungul trotuarelor masinile, intre care cea a premierului David Cameron, erau acoperite cu o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *