Rusia ameninta misiunea diplomatica SUA pentru blocarea unei plati prin transfer bancar

JPMorgan Chase a blocat o tranzactie intre ambasada Rusiei in Kazahstan si compania Sogaz Insurance, unul dintre partenerii Bank Rossiya, invocand sanctiunile SUA impotriva bancii, decizie caracterizata de ministerul Afacerilor Externe de la Moscova drept “ilegala si absurda”, transmite Bloomberg, conform Mediafax.
Cea mai mare banca americana a blocat o remitere de la ambasada Rusiei la Astana catre Sogaz Insurance “sub pretextul sanctiunilor impotriva Rusiei impuse de Statele Unite”, potrivit unui comunicat al ministerului rus al Afacerilor Externe.
“Orice actiuni ostile impotriva misiunii diplomatice ruse sunt o incalcare extrem de grava a legii internationale si presupun consecinte serioase, care vor afecta in mod inevitabil activitatile ambasadei si consulatelor SUA in Rusia”, a afirmat Lukasevici in comunicat.
Printre partenerii strategici ai Sogaz Insurance se numara Bank Rossiya, institutie de credit cu sediul la Sankt Petersburg vizata de sanctiunile adoptate de SUA impotriva Rusiei in contextul tensiunilor din Ucraina si anexarii Peninsulei Crimeea.
Perturbarea tranzactiei “o decizie absolut inacceptabila, ilegala si absurda”, a declarat in comunicat Alexander Lukasevici, purtator de cuvant al ministerului Afacerilor Externe de la Moscova.
Tranzactia blocata are o valoare mai mica de 5.000 de dolari, a declarat pentru Bloomberg o sursa apropiata situatiei. Sursa citata a adaugat ca JPMorgan ar putea procesa in cele din urma tranzactia, cu conditia sa primeasca avizul autoritatilor SUA.
Presedintele SUA Barack Obama a anuntat in luna martie o serie de sanctiuni care vizeaza mai multi oficiali rusi si apropiati ai presedintelui Vladimir Putin, inclusiv actionari ai Bank Rossiya.
“Asemenea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *