ALL INCLUSIVE ELECTORAL. Oferta Robert Negoita: tur al Parlamentului, masa la restaurant plus o vizita la manastirea Cernica. VIDEOREPORTAJ

de Cristian ANDREI Postat la: 05.06.2012 19:05 Ultima actualizare: 05.06.2012 19:08

Cladirea Palatului Parlamentului a devenit loc de pelerinaj in timpul campaniei electorale pentru cetatenii adusi cu autocarele de candidati. Daca parlamentarii trec din ce in ce mai rar pe la munca, institutia se trezeste la viata datorita alegatorilor adusi in vizita.
Metoda este folosita de mai multi parlamentari care s-au inscris in cursa pentru alegerile locale. Scopul simplu este de a castiga voturi. Candidatul USL pentru Primaria Sectorului 3, Robert Negoita, a venit cu o oferta completa: vizitarea cladirii Parlamentului, o masa la restaurantul de la hotelul Rin, plus o vizita la manastirea Cernica.
In parcarea Parlamentului, autocarele cu emblema hotelului “Rin” stau la umbra in sir indian, asteptand cuminti excursionistii. In interior, zarva mare. “Stati in rand, nu plecati doamna”, ii striga o blonda unei doamne care vrea sa-si extinda traseul prin Palatul Parlamentului. “Lasati-ma in pace vreau sa vad ce este aici”, se lupta doamna pentru drepturile ei. Adusa sa vada cladirea unde lucreaza alesii neamului, ea nu vrea sa lase ceva neobservat. Nu castiga insa razboiul, iar cerbicia organizatorilor o readuce tacuta in pluton.
O administratora de bloc marturiseste ca s-a implicat in “organizare”. Niste pachete de sarbatori de la candidatul Negoita, strangerea de oameni prin parcuri. “Treburi de campanie”, pe scurt. Ca o credincioasa la spovedanie arata ca nu are nimic de ascuns: urmeaza sa mearga la hotel pentru o masa la restaurant si de acolo la manastirea Cernica.
“Doamne, ce frumoasa este. Putini oameni merita sa ajunga aici”, se mira o doamna durdulie de cladirea Palatului Parlamentului. Nu toata lumea este la fel de incantata de traseu. “M-au urcat pe scari pana la sase apoi am coborat. Nu am vazut prea mult. Cica lucreaza parlamentarii si nu avem voie”, se plange o doamna. Ii multumeste totusi candidatului Negoita pentru aceasta excursie.
La finalul turului Parlamentului sunt condusi in formatie, sunt condusi spre autocare. “Nu va grabiti, nu pleaca nimeni fara dumneavoastra”, striga o femeie “din comitetul de organizare” la multimea care isi cauta nauca autocarul cu care venise. “La Rin hotel, taticule”!, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *