Neutralitatea Internetului, discutata la Bucuresti

Bucurestiul a fost azi capitala europeana a dezbaterilor asupra Neutralitatii internetului (a”Net Neutrality”) un eveniment international organizat de Autoritatea de Reglementare in Comunicatii si Asociatia pentru Tehnologie si Internet.Cu o luna in urma, Olanda a devenit prima tara europeana cu o lege a Neutralitatii internetului, necesara pentru a”a proteja internetul liber”. (http://edri.org/edrigram/number10.9/net-neutrality-law-netherlands) Legislatia vizeaza in special stoparea deconectarilor si interceptarile de trafic din partea ISP-istilor.
Prezenta la conferinta de la Bucuresti,? Veronica Bocarova (analist Cullen International), a aratat ca pentru a”a asigura Neutralitea Internetului, trebuie mai intai sa avem transparenta, competitie, costuri reduse”.
De asemenea, juristul Bogdan Manolea a precizat ca ISP-ul trebuie sa ramana un furnizor tehnic al accesului, fara sa se implice in trafic.Nicolas Seidler ( din partea Biroului Regional European al Internet Society) a pledat pentru a”standarde deschise, control descentralizat si inovatii fara …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *