Alocarea organelor, la discretia personalitatilor din domeniu. Ministerul Sanatatii avertiza inca din 2014 asupra ilegalitatilor privind modul in care se fac transplanturile

Raportul din 2014 nu a fost luat in seama de nicio conducere a Ministerului Sanatatii pana acum, cu toate neregulile extrem de grave descoperite.
Concluziile Corpului de Control al Minis?terului Sanatatii i-au fost aduse la cunostinta lui Eugen Nicolaescu, cel care se afla la conducerea institutiei in acea perioada. Acesta a aprobat doar o masura din cele noua propuse pentru a remedia situatia transplanturilor. Apoi conducerea ministerului a fost preluata de Nicolae Banicioiu, dar nici acesta nu a tinut cont de raportul Corpului de Control, asa ca neregulile au continuat.
Una dintre concluziile raportului confirma ceea ce se banuia de foarte multa vreme, si anu?me faptul ca transplanturile din Romania sunt la discretia personalitatilor medicale din domeniu si nu tin cont de criteriile legale, afectand astfel dreptul la viata in foarte multe cazuri.
Nici in 2014 nu exista o evidenta clara si nu au fost prezentate comisiei de control documente cu privire la trasabilitatea organelor, tesuturilor sau celulelor prele?vate si transplantate. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *