Salina Turda, cel mai vizitat obiectiv turistic din Romania. Fosta mina este cea de-a doua din Europa ca numar de vizitatori

Salina Turda a devenit, oficial, cel mai vizitat obiectiv turis?tic din Romania. Performanta este cu atat mai remarcabila cu cat, in urma cu un deceniu, aceasta nu exista decat ca un obiectiv turistic de importanta minora.
Potrivit estimarilor conducerii salinei, in prima saptamana din decembrie, numarul vizitatorilor va depasi 600.000 de oameni care i-au trecut pragul de la inceputul anului.
In 2015, fosta mina de sare fusese vizitata de 548.000 de turisti. Astfel, Salina Turda a devenit cea ?de-a doua mina de sare din Europa ca numar de vizitatori, dupa cea de la Wieliczka, Polonia, si, totodata, este singurul loc subpamantean din lume care poate fi vizualizat cu ajutorul aplicatiei StreetView.
Prin acelasi sistem mai poate fi vizitata si Marea Bariera de Corali, dar in acest caz este vorba de un loc subacvatic, nu de unul subpamantean.
Salina Turda a intrat in Top 5 cautari pe Google. Publicatia Business Insider a declarat obiec?tivul drept cel mai frumos loc subpamantean din lume. Toate aceste lucruri au fost posibile dupa ce salina a fost reamenajata cu ajutorul fondurilor europene. In Salina Turda au fost investite aproximativ sase milioane de euro din fonduri nerambursabile, iar acest lucru a transformat radical infatisarea obiectivului turistic.
Mai mult de o treime dintre turisti sunt straini
Salina …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *