Alocatiile pentru copii, majorate de la 1 martie 2019. Plenul Parlamentului a adoptat un amendament PNL, Dragnea se opune VIDEO

UPDATE: Alocatiile copiilor vor fi majorate, de la 1 martie 2019, dupa adoptarea in plenul Parlamentului a unui amendament la Legea bugetului. Astfel, copiii de pana la doi ani vor primi cate 300 de lei pe luna, fata de 200 de lei cat era alocatia pana in prezent, iar cei de pana la 18 ani vor primi 150 de lei pe luna, fata de 84 de lei cat primeau pana acum. Amendamentul a fost revotat, joi, in plentul Parlamentului, dupa ce a fost schimbata sursa de finantare. Anuntul a fost facut de liderul PSD, Liviu Dragnea, care a apreciat ca amendamentul facut de PNL a fost “demagogic” intrucat avea o sursa de finantare care il facea de neaplicat. Alocatiile vor fi platite din deficitul bugetar, care creste, astfel, la 2,76% de la 2,55% cat a fost estimat initial.
UPDATE:?Liviu Dragnea, enervat de cresterea alocatiilor: “Amendament demagogic, care nu poate fi pus in practica”
Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a anuntat joi ca in vederea aplicarii amendamentului care prevede ca alocatiile copiilor vor fi majorate incepand cu 1 martie, deficitul bugetului general consolidat estimat devine 2,76% din PIB.
“Pentru a face ca amendamentul discutat mai devreme in legatura cu majorarea sumei pentru asistenta sociala, pentru a-l face aplicabil – acest amendament demagogic, care nu poate fi pus in practica, pentru simplul motiv ca sursa de finantare indicata este excedentul bugetului asigurarilor sociale de stat – oricine are minime cunostinte stie ca sumele din bugetele asigurarilor sociale de stat nu pot fi folosite pentru cheltuieli ale bugetului de stat, or, alocatiile reprezinta cheltuiala de la bugetul de stat – in consecinta, amendamentul ramane acelasi (…), sursa de finantare o constituie majorarea deficitului bugetului de stat de la 36.156,8 milioane lei la 38.287,33 milioane lei, astfel deficitul bugetului general consolidat estimat devine 2,76% din PIB, urmand a se face corelarile necesare in textul legii bugetului de stat. Dupa ce legea bugetului de sat va intra in vigoare, va fi promulgata si publicata in Monitorul Oficial, Guvernul trebuie sa emita OUG pentru a modifica legea alocatiilor de stat, pentru a se putea intr-adevar mari alocatiile de stat si sa le primeasca copii”, a spus Dragnea.
UPDATE: Un deputat USR anunta convocarea sedintei Comisiei de buget pentru modificarea Legii plafoanelor
Deputatul USR Cristina Pruna a anuntat joi, in plen, ca alesii din Comisia de buget a Camerei au fost chemati, joi noapte, pentru a rediscuta Legea plafoanelor, in urma propunerii lui Liviu Dragnea prin care este majorat deficitul bugetar din care va fi finantata cresterea alocatiei copiilor.

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, joi, un amendament la bugetul Ministerului Muncii pe anul 2019 prin care alocatiile copiilor vor fi majorate incepand cu 1 martie.
“Se propune suplimentarea sumelor prevazute la anexa 3/20/01 a Ministerului Muncii, titlul 9 “Asistenta sociala” cu suma de 2.130.528.000 lei pentru majorarea alocatiei de stat pentru copii incepand cu data de 1 martie 2019 de la 84 de lei la 150 de lei, iar pentru copii de la 0 la 2 ani – de la 200 de lei la 300 de lei”, a declarat initiatorul amendamentului, liberalul Robert Sighiartau.
Amendamentul a fost adoptat cu 123 de voturi “pentru”, 119 “impotriva” si o abtinere. Potrivit situatiei votului, in favoarea amendamentului s-au exprimat parlamentari si de la PSD, ALDE si UDMR.
Amendamentul PNL privind majorarea alocatiilor pentru copii a fost adoptat cu 123 de voturi “pentru”, 119 “impotriva” si o abtinere. Amendamentul privind majorarea alocatiilor a fost depus de deputatul PNL Robert Sighiartau.?
Astfel, de la 1 martie 2019, copiii cu varsta cuprinsa intre 0 si 2 ani vor primi cate 300 de lei pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *