Ambasada Belgiei: Aderarea Romaniei la Schengen nu va fi afectata de controalele la granita

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ambasada Belgiei la Bucuresti a precizat, joi, ca introducerea controalelor la granita dintre Belgia si Franta este o masura temporara, care nu are nicio relevanta asupra procesului de aderare a Romaniei la spatiul Schengen, potrivit Mediafax.

„Aceasta masura are o natura temporara si nu are nicio relevanta asupra aderarii Romaniei la Schengen”, a precizat Ambasada Belgiei.
De asemenea, ambasada a mentionat ca intre 23 februarie si 23 martie a fost reintrodus controlul temporar intre Belgia si Franta pentru „a continua garantarea securitatii nationale si a ordinii publice”, avand in vedere masurile luate de tarile vecine Belgiei.
„Belgia se confrunta cu riscuri serioase in privinta ordinii publice si a securitasii interne pentru ca un numar foarte mare de imigranti ilegali ar putea ajunge in regiunea de coasta a Belgiei intr-o perioada scurta de timp”, a mai precizat Ambasada Belgiei.
Belgia a anuntat, marti, introducerea temporara a controalelor la frontiera cu Franta, din cauza eventualului aflux de imigranti care ar putea fugi din zona Calais, unde sunt programate …

spot_imgspot_img