American arestat in Romania, condamnat pentru tentativa de vanzare de arme talibanilor.

Un american care a fost arestat in Romania in 2011 a fost condamnat miercuri la 25 de ani de inchisoare in SUA, pentru ca a incercat sa livreze armament si munitie in valoare de peste 25 de milioane de dolari talibanilor in Afganistan, a anuntat miercuri procurorul New York-ului, relateaza AFP, conform Mediafax.
Alwar Pouryan, in varsta de 38 de ani, care a fost arestat in Romania impreuna cu alt american, a fost condamnat de un tribunal federal de la New York pentru ca a incercat sa “furnizeze material talibanilor”, constand in “arme de tip militar” ca rachete antiaeriene.
“Alwar Pouryan era un american pregatit sa faca totul pentru a face afaceri cu talibanii, acceptand sa furnizeze acestei organizatii narco-teroriste arme de tip militar care ar fi pus in joc viata unui numar infinit de persoane nevinovate”, a declarat procurorul New York-ului Preet Bharara, citat intr-un comunicat.
Incepand din toamna lui 2010 si pana la arestarea sa in februarie 2011, Alwar Pouryan si complicele sau Oded Orbach au comunicat cu un agent din cadrul Agentiei americane de lupta impotriva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *