Maini si picioare mereu reci? Iata 3 solutii ca sa te incalzesti!.

Temperaturile scazute din sezonul rece dau batai de cap persoanelor care au circulatia periferica proasta si care au mereu mainile si picioarele reci.
Extremitatile inghetate vesnic, chiar si cand afara nu sunt temperaturi demne de luna ianuarie, ar trebui sa traga cateva semnale de alarma. De regula, fenomenul apare cand sangele circula cu o viteza mai redusa decat cea normala la extremitati, situatia fiind denumita circulatie periferica deficitare. Daca problema nu apare doar atunci cand nu am estimat corespunzator vremea de afara si ne-am imbracat prea subtire, ci si atunci cand suntem corespunzatori echipati, inseamna ca o vizita la medic ar fi bine venita. Dincolo de cele recomandate de specialist, puteti insa recurge la masuri usor de pus in practica acasa pentru a preveni disconfortul mainilor si picioarelor vesnici reci.
Plimbari scurte
Circulatia periferica deficitara merge mana-n mana cu lipsa sportului, exercitiile fizice, chiar si cele mai usoare, ajutand la punerea in miscare a sangelui prin vasele sangvine. Daca nu va simtiti pregatiti sa scoateti adidasii si sa mergeti la sala, sau sa va apucati de un sport, recurgeti macar la plimbari scurte in fiecare zi. Si o jumatate de ora de mers pe jos poate fi de mare ajutor. Pentru cei care petrec 80% din zi stand pe scaun la birou, va puteti pune in miscare …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *