ANAF nu mai primeste pe hartie declaratiile care se pot depune online, de la 1 ianuarie 2017

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

ANAF schimba regulile. „Vrem sa implementam un dialog informatic cu contribuabilii. De la 1 ianuarie 2017, nu vom mai primi pe format hartie nicio declaratie care se poate depune online. Am constatat ca exista o oarecare rezistenta a profesionistilor in a le depune online. Spre exemplu, Declaratia 112, privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, in anumite zone din tara se depune inca pe hartie in proportie de 40%”, a explicat Doros.
Presedintele ANAF a precizat ca, in luna iulie, a fost derulat un exercitiu in Bucuresti pentru a forta contribuabilii sa depuna declaratiile online. „In iulie am facut un exercitiu la Bucuresti si nu le-am mai primit pe hartie. Rezultatul a fost ca nu au mai fost depuse”, a subliniat Doros.
Acesta a precizat ca masura vizeaza 6-7 declaratii pentru care ANAF incepe comunicarea catre contribuabili, inclusiv la ghiseu, cu privire la depunerea online a respectivelor documente.
Potrivit lui Doros, costurile acestei proceduri sunt foarte reduse (cu certificatul digital) si ar putea fi chiar zero. „Ne-am gandit sa finantam noi acest cost pentru un anumit tip de contribuabili”, a mai spus Doros.
ANAF nu va mai bloca toate conturile debitorului la poprire, ci doar unul si numai pentru suma datorata
Astfel,? de la 1 noiembrie 2016, ANAF va pune la dispozitie? celorlalte institutii publice, inclusiv primarii, pe baza de protocol de schimb de informatii, parghiile necesare in vederea transmiterii, in format electronic, a documentelor ce atesta? situatia fiscala a contribuabililor, in vederea? …

spot_imgspot_img