Fondul Proprietatea scoate la vanzare o parte din pachetul de 19% din actiunile Petrom

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Actiunile si GDR-urile vor fi oferite catre investitori persoane fizice si investitori institutionali in Romania prin intermediul unei oferte publice. In Statele Unite ale Americii actiunile si GDR-urile vor fi oferite catre investitori institutionali calificati”, se arata in comunicatul Fondului.?
„Fondul detine la acest moment aproximativ 19% din capitalul social al OMV Petrom, reprezentand 22,87% din valoarea activului sau net si urmareste cresterea lichiditatii actiunilor Societatii si in acelasi timp sa ramana un investitor pe termen lung dedicat dezvoltarii cu succes a Societatii”, mai spune Fondul Proprietatea.?
Oferta va fi constituita doar din actiunile detinute de Fond. Compania nu va face o majorare de capital in legatura cu oferta publica si nu va primi niciun venit din aceasta, se arata in comunicatul companiei.
Titlurile Petrom vor fi listate si sla Bursa din Londra, sib forma GDR-urilor. „Actionarii OMV Petrom S.A. au confirmat printr-o decizie in cadrul Adunarii Generale a Aciionarilor susiinerea acestora pentru admiterea GDR-urilor Societatii la listare pe lista oficiala a UK Financial Conduct Authority si la tranzactionare pe piata principala a instrumentelor financiare listate la London Stock Exchange, in plus fata de listarea existenta a actiunilor sale ordinare la Bursa de Valori Bucuresti”, se mai arata in comunicat.
„Oferta se asteapta sa fie incheiata in trimestrul 4 din 2016, in functie de conditiile de piata, aprobarea Prospectului de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara din Romania si de confirmarea de catre UK Listing Authority a eligibilitatii Societatii pentru admiterea pe lista oficiala a UK Financial Conduct Authority”, mai anunta Fondul …

spot_imgspot_img