ANCHETA “Case pentru generali” se extide. …

UPDATE. Avocatul lui Dobritoiu: Dosarul este finalizat.
Dobritoiu: Noutatea este fals intelectual. Despre mentinerea urmaririi penale am aflat aseara de la televizor. Am fost chemat pentru a mi se aduce la cunostinta extinderea urmaririi penale in acest dosar. Am fost acuzat ca as fi planuit inchirierea /cumpararea unkor apartamente.

Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu a declarat, marti, la intrarea in DNA, ca nu stie pentru ce a fost chemat de procurorii anticoruptie, precizand ca nu a vorbit cu ceilalti inculpati din dosar, intrucat “telefoanele sunt statii de emisie-receptie”, informeaza Mediafax.
La intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Corneliu Dobritoiu a spus ii va solicita, pentru a doua oara, procurorului de caz sa permita accesul presei la actele de procedura ce se fac impotriva sa. Dobritoiu a precizat ca a mai facut o astfel de cerere, insa a fost respinsa de anchetatori, pe motiv ca ar lipsi temeiul juridic.
Intrebat daca a discutat cu Francisc Radici si Sergiu Medar, care au venit si ei, marti dimineata, la DNA, Dobritoiu a spus ca nu a vorbit cu acestia, precizand: “Telefoanele noastre sunt statie de emisie-receptie, nu se vorbeste”.
“Cei care ne monitorizeaza spre binele nostru al tuturor pot sa confirme ca nu am vorbit cu dumnealor”, a precizat Dobritoiu.
—-
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au extins cercetarile in cazul fostului ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu, in scandalul case pentru generali, acesta fiind cercetat si pentru fals, informeaza B1.ro.
Dobritoiu este suspectat ca ar avea legatura cu gruparea de generali care ar fi beneficiat de preturi subventionate la achizitia unor imobile.
In dosarul in care Dobritoiu este anchetat de DNA si ANI, opt generali in rezerva sunt acuzati ca ar fi achizitionat mai multe case la preturi subventionate, case pe care apoi le-au vandut la pretul pietei.
CITITI SI: Dobritoiu a pus la dispozitia DNA 20.000 de lei, prejudiciul din dosarul caselor MApN
Astfel, generalii au obtinut profituri importante dupa vanzarea imobilelor la pretul pietei, acestia achizitionand apoi vile impresionante.
Directia Nationala Anticoruptie anunta, in 16 aprilie, ca a fost inceputa urmarirea penala in acest dosar in cazul generalilor Corneliu Dobritoiu si Traian Pigui, informeaza realitatea.net.
De asemenea, procurorii au anuntat ca se fac acte de urmarire penala in cazul altor zece persoane cu functii de conducere din MApN care ar fi achizitionat, in conditii nelegale, locuinte de serviciu la pret subventionat.
Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu a fost citat marti de procurorii militari anticoruptie pentru a-i aduce la cunostinta ca a fost extinsa urmarirea in dosarul in care este cercetat pentru modul in care obtinut locuinta de serviciu, fiind acuzat si de fals, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.
Procurorii au dispus inceperea urmaririi penale in cazul generalului maior in rezerva Corneliu Dobritoiu pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, sub forma participatiei improprii.
CITITI SI: …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *