Anders Breivik, ucigasul din Norvegia, sustine ca puscaria l-a facut sa devina a”mai radical”

Extremistul norvegian Anders Behring Breivik, a declarat ca cei cinci ani petrecuti in inchisoare l-au facut sa devina a”mai radical”, potrivit daily mail.?El are de facut 21 de ani de inchisoare pentru uciderea a 77 de persoane in 2011.
Breivik se afla la a treia zi in care Curtea de Apel de la Oslo examineaza apelul statului norvegian dupa condamnarea sa in prima instanta anul trecut pentru tratament a”inuman” si a”degradant”, in special din cauza izolarii prelungite.
a”Am devenit mai radical. Am fost radical la inceput, insa in ultimii cinci ani am devenit mult mai radical”, a declarat Breivik.
“M-am mintit singur pana acum. Sunt foarte afectat de izolare si radicalizarea este probabil cea mai grava consecinta a izolarii”, a mai spus extremistul de 37 de ani.?
Breivik a facut din nou salutul nazist la inceputul procesului, acest lucru devenind o obisnuita a sa in fiecare proces.
El a declarat ca prin acest salut, el nu doreste sa ofenseze pe nimeni, ci vrea sa-si arate solidaritea cu altii.
a”Acesta este motivul pentru care ma aflu aici, sunt motivat politic”, a spus el, adaugand ca prin “lupta” sa a vrut intotdeauna sa se asigure ca “nationalistii pe criterii etnice sunt inclusi in democratii”. “Nu am intentionat niciodata sa aduc ofensa altora”, a insistat criminalul norvegian.
Ucigasul celor 77 de persoane, majoritatea tineri din Partidul Laburist, se descrie ca fiind un traditional neo-nazist, care se roaga la zeul suprem al vikingilor, Odin.
Avocatul lui Breivik, Oystein Storrvik, a declarat ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *