Angajatii din Bucuresti, mai ieftini decat chinezii

Costuri mai mici decat in China?

Costurile cu forta de munca ale companiilor din Bucuresti sunt mai mici cu?20% decat cele din Varsovia (Polonia), Bratislava (Slovacia), cu 15% sub nivelul celor din Praga (Cehia) si chiar mai mici decat in marile orase din China, se arata intr-un studiu recent.

In mod surprinzator, chiar si in China, o tara recunoscuta pentru faptul ca are multa forta de munca la costuri rentabile, sunt unele orase in care angajatii din multina?tionale sunt mai bine platiti decat cei din Bucuresti, potrivit studiului Hay Group.
Spre exemplu, in Shenzen (sediul central al furnizorului de solutii IT&C Huawei), dezvoltarea economica accelerata din ultimii ani a condus la o crestere a costului cu forta de munca, cheltuielile salariale sunt cu circa 30% mai mari decat in Bucuresti si cu 47% mai mari decat in Cluj.
Suntem mai scumpi ca India si mai ieftini decat China si decat tarile din Vest, iar forta de munca are o pregatire comparabila cu cea a angajatilor din Vest. De aceea, multi investitori con?tinua sa vina in Romania”, a spus Mihaela Lupu, de la Hay GroupRomania, potrivit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *