Sebastian Ghita poate parasi orasul Ploiesti si poate merge la Parlament

UPDATE 11:44 ?Sebastian Ghita poate parasi orasul Ploiesti si poate merge la Parlament.?
***
Deputatul PSD?Sebastian Ghita si omul de afaceri Alexandru Iacobescu, care conduce mai multe firme despre care procurorii sustin ca sunt controlate de Ghita, s-au prezentat, vineri dimineata, la DNA Ploiesti, pentru audieri, relateaza Mediafax.?
Ghita a ajuns la DNA Ploiesti in jurul orei 9.30 si a intrat in sediul institutiei fara a face declaratii, el urmand sa fie audiat din nou in dosarul in care este acuzat de mai multe fapte de coruptie.
La scurt timp, la DNA Ploiesti a ajuns pentru a fi audiat ca martor si omul de afaceri Alexandru Iacobescu, caruia Ghita i-a imprumutat in nume personal 90.300.000 de euro si 4.000.000 de dolari si care este totodata directorul unora dintre firmele despre care procurorii DNA sustin ca sunt controlate de Sebastian Ghita.
Citeste si:?Ce spune seful CCR despre interdictia impusa lui Sebastian Ghita de a nu isi exercita mandatul de deputat
Iacobescu fusese citat pentru miercuri la DNA insa nu s-a prezentat, explicand ca petrecuse cu o seara inainte, sustin surse judiciare.
Procurorii DNA Ploiesti l-au anuntat pe Sebastian Ghita, in 24 iunie, ca a fost extinsa urmarirea penala pe numele sau pentru noi fapte de coruptie comise de cand acesta este parlamentar, dar si inaintea mandatului si, totodata, au extins si sechestrul asigurator asupra bunurilor acestuia.
De asemenea, procurorii au modificat unele dintre obligatiile controlului judiciar pentru Sebastian Ghita, acesta avand interdictie sa desfasoare activitate in calitatea de deputat, “in exercitarea careia a savarsit fapta”, dar si sa paraseasca municipiul Ploiesti fara a avea incuviintarea prealabila a anchetatorilor.
Sebastian Ghita spunea ca noile masuri luate luate impotriva sa reprezinta un abuz. De altfel, el i-a transmis un memoriu procurorului general al Romaniei, Tiberiu Nitu, memoriul fiins transmis ulterior Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, unde deputatul urmeaza sa mearga in audienta.
Sebastian Ghita a mai afirmat ca o parte din dosarul sau se refera la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014 si ca are interdictia de a vorbi cu premierul Victor Ponta, el sustinand ca este un dosar politic care vizeaza “daramarea acestui guvern”.
“De data aceasta, domnul procuror Onea a crezut de cuviinta ca nu trebuie sa parasesc Ploiestiul. I-am solicitat explicatii, mi-a spus ca asa crede dansul, ca dansul este procuror, eu sunt cetatean si ca drepturile si libertatile mele, intr-o astfel de situatie, cand deschide un dosar, sunt la dispozitia dansului si ca nemultumirile sa le adresez Inaltei Curti de Casatie si Justitie”, a precizat Ghita.
Citeste si:?Ghita: Sechestrul nelimitat ma impiedica sa exist
Ulterior, la postul B1 TV, Sebastian Ghita a declarat ca va prezenta in Parlament inregistrari in care procurorul DNA care l-a audiat a transmis unor oameni de afaceri din Ploiesti, la randul lor audiati, ca vor fi inchisi daca nu spun ceva despre el, precizand ca va cere si protectia procurorului general al Romaniei.
“Am sa duc in Parlamentul Romaniei pozitii si inregistrari ale unor patroni de firme de constructii din Ploiesti chemati de acest domn procuror, tinuti sase ore la audiere si veti auzi cum acest procuror le promitea lucruri: “Iti promit ca nu te arestez, iti promit ca scapi de evaziune fiscala, iti promit luna si cerul, spune ceva de Ghita”. Omul spune: “Nu-l cunosc pe Ghita, nu l-am intalnit”; “Domnule, te bag in puscarie si te tin 60 de zile acolo daca nu spui exact cum a fost”. Veti auzi aceste inregstrari in Parlament. Le am si le voi duce si luni la procurorul general al Romaniei. Am inteles ca Onea este un procuror de la DNA, dar nu pot sa cred ca in tara asta, daca un procuror e de la DNA, e infailibil, ca nu greseste, ca nu are intentii rele si nu-si construieste cariera pe munca si sudoarea altora care au muncit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *